Otmar Szafnauer verwacht dat Canadese Grand Prix wordt uitgesteld

De Grand Prix van Canada staat voorlopig nog als seizoensopener te boek. Maar volgens Otmar Szafnauer moet ook gevreesd worden voor de Formule 1-race op het Noord-Amerikaans continent. De Racing Point-teambaas verwacht dat de eerst F1-wedstrijd pas in juli of augustus kan worden verhouden.

Otmar Szafnauer verwacht dat Canadese Grand Prix wordt uitgesteld
© Racing Point F1

Volgens de laatste berichten wordt rond de paasdagen [12 - 13 april] een besluit genomen door de Formule 1 en de FIA of de Grand Prix van Canada, die voor het weekend van vrijdag 12 tot en met zondag 14 juni op de kalender staat, door kan gaan of niet. Het is niet meer dan realistisch om te zeggen dat ook de Canadese Grand Prix wordt uitgesteld, of zelfs afgelast.

"Misschien gaan we in Frankrijk racen, misschien op Silverstone", aldus Szafnauer in de laatste Sky Sports Vodcast. "Canada is nog niet uitgesteld, maar als we realistisch zijn kunnen we pas in augustus racen. Het is moeilijk te voorspellen hoe de toekomst er uitziet."

De Roemeens geboren Amerikaan verwacht dat er in juni of zelfs augustus pas geracet kan worden. Martin Brundle hoopt er op dat de herstart van het Formule 1-seizoen in Groot-Brittannië plaatsvindt. "Het zou een geweldige manier zijn om 70 jaar F1 te vieren", aldus Brundle tegenover F1i.

Gerelateerde onderwerpen Formule 1CoronavirusF1 GP CanadaF1 GP Canada 2020Otmar Szafnauer
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Bahrein
vrijdag 26 maart
Eerste vrije training
12:30 - 13:30
Tweede vrije training
16:00 - 17:00
zaterdag 27 maart
Derde vrije training
13:00 - 14:00
Kwalificatie
16:00 - 17:00
zondag 28 maart
Race
17:00 - 19:00
Meer Bahrein GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.