'Vettel nog steeds snel'

Otmar Szafnauer heeft alle vertrouwen in de AMR21 en coureurs

Otmar Szafnauer heeft als teambaas van Aston Martin alle vertrouwen in 2021 en vooral ook in het rijderskoppel Sebastian Vettel en Lance Stroll. De Amerikaan stelt dat Vettel "niets van zijn snelheid heeft verloren."

Otmar Szafnauer heeft alle vertrouwen in de AMR21 en coureurs
© Aston Martin F1 | De Aston Martin AMR21 presentatie (2021)

"De lancering van het Aston Martin F1 Team geeft iedereen die aan dit bedrijf is verbonden een echt gevoel van doelgerichtheid en trots. Het is echt een iconisch automerk en het is een enorm voorrecht om Aston Martin terug te brengen naar het toppunt van de autosport - waar het thuishoort", aldus Szafnauer.

Met Lance Stroll als vaste waarde van het team uit Silverstone en de komst van Sebastian Vettel, hoopt Aston Martin komend seizoen verder te gaan waar ze vorig jaar, toen nog als Racing Point, eindigden. Otmar Szafnauer heeft alle vertrouwen in Sebastian Vettel, die vorig jaar zo'n slecht seizoen meemaakte in zijn laatste jaar als Ferrari-coureur.

"Sebastian is iemand van wie we allemaal kunnen leren, en zijn integratie in het team is erg soepel verlopen - zoals je zou verwachten van iemand met zoveel ervaring. Het is voor mij duidelijk dat Sebastian niets van zijn snelheid heeft verloren. Het is aan ons om een ​​omgeving te creëren waarin hij zich op zijn gemak voelt, zodat hij optimaal kan presteren. Lance is een zeer getalenteerde jonge coureur, zoals zijn twee podiumplaatsen en de pole position in nat weer vorig jaar aantoonden. We verwachten dit jaar meer van hetzelfde", aldus de Aston Martin-teambaas.

"Ons doel voor 2021 is om voort te bouwen op wat we vorig jaar hebben bereikt en een volgende stap voorwaarts te zetten. Er is geen reden waarom we dat niet kunnen bereiken met onze getalenteerde medewerkers in combinatie met de nieuwe financiële investering. Succes komt niet van de ene op de andere dag, maar ik ben ervan overtuigd dat we de belangrijkste elementen aan het opzetten zijn om dit jaar en in de komende jaren verder te stijgen op het net", sluit hij af.

Check hier de foto's van de AMR21 vanuit alle hoeken, behalve de achterkant.

Gerelateerde onderwerpen Formule 1Aston Martin F1F1 nieuws 2021Formule 1 2021Lance StrollOtmar SzafnauerSebastian Vettel
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Emilia-Romagna
vrijdag 16 april
Eerste vrije training
11:00 - 12:00
Tweede vrije training
14:30 - 15:30
zaterdag 17 april
Derde vrije training
11:00 - 12:00
Kwalificatie
14:00 - 15:00
zondag 18 april
Race
15:00 - 17:00
Meer Emilia-Romagna GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.