Organisator Monaco GP bevestigt doorgaan 78e Grand Prix F1 in 2021

Na geruchten in de media over het mogelijk vervallen van Formule 1-races die op (semi-)stratencircuits worden gehouden, heeft de organisator van de Grand Prix van Monaco een verklaring naar buiten gebracht waarin staat dat 78ste editie van hun race gewoon zoals gepland doorgaat.

Organisator Monaco GP bevestigt doorgaan 78e Grand Prix F1 in 2021
© Ferrari F1

De Formule 1 is al begonnen met schuiven in de F1-kalender. Zo is de Australische Grand Prix al verschoven naar november, waar de Grand Prix normaal gesproken in maart verreden wordt. Ook werd de Chinese Grand Prix volledig van de kalender geschrapt, de Formule 1 organisatie verving deze race met de bekendmaking van een tweede Italiaanse Grand Prix. Volgens de doorgaans goed geïnformeerde site Formule1.nl gaan er zeer waarschijnlijk nog meer wijzigingen doorgevoerd worden. De Grands Prix van Monaco, Azerbeidzjan en Canada zullen hier waarschijnlijk de dupe van zijn.

De 78e editie van de Grand Prix van Monaco werd in 2020 geschrapt van de kalender vanwege de coronacrisis. Volgens speculaties op het internet zou de Grand Prix dit seizoen ook weer afgeblazen worden, samen met de Canadese en Azerbeidzjaanse races. De organisator dan de Monegaskisch Grand Prix, de Automobile Club de Monaco heeft in een verklaring laten weten dat hun race gewoon doorgaat.

De reden waarom juist deze drie races genoemd worden, is omdat het alle drie (semi)stratencircuits zijn. Het op en afbouwen van een heel circuit heeft veel voeten in de aarde en kost ontzettend veel voorbereiding. Het kost maanden om alles te regelen, in tijden van crisis waar we nu in leven is dat gewoon een te groot risico. Bij de Canadese Grand Prix kleeft er nog een enorm nadeel aan. Iedereen die Canada in komt moet veertien dagen in verplichte quarantaine. Deze maatregelen maken het moeilijk om de race te kunnen organiseren.

Het Nederlandse Formule 1 magazine meldt daarnaast ook dat Liberty Media een alternatief plan heeft mochten er inderdaad Grand Prix’ niet door kunnen gaan. De Grand Prix van Monaco zou in dat geval worden vervangen door de Turkse Grand Prix. De races in Baku en Canada zouden vervangen kunnen worden door de Duitse Grand Prix, op de Nürburgring, en een derde Grand Prix in Italië, op het circuit van Mugello.

Gerelateerde onderwerpen Formule 1CoronavirusCOVID19F1 GP Azerbeidzjan 2021F1 GP Canada 2021F1 GP Monaco 2021F1 nieuws 2021Formule 1 2021
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Bahrein
vrijdag 26 maart
Eerste vrije training
12:30 - 13:30
Tweede vrije training
16:00 - 17:00
zaterdag 27 maart
Derde vrije training
13:00 - 14:00
Kwalificatie
16:00 - 17:00
zondag 28 maart
Race
17:00 - 19:00
Meer Bahrein GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.