VT127 nov - 12:00
VT227 nov - 16:00
VT328 nov - 12:00
QUALI28 nov - 15:00
RACE29 nov - 15:10

Organisatie F1 Grand Prix Bahrein: "Geen publiek bij Formule 1-race"

Organisatie F1 Grand Prix Bahrein: "Geen publiek bij Formule 1-race"
© Pirelli

De organisatie van de Grand Prix van Bahrein heeft besloten dat de Formule 1-race achter gesloten deuren wordt verreden; Er zal geen publiek aanwezig zijn tijdens de race. Zo laat de organisatie in een verklaring weten.

Eerder deze week werd de kaartverkoop voor de Grand Prix van Bahrein 'tijdelijk' werd gestopt. Enkele dagen later neemt het Bahrain International Circuit een drastische maatregel en heeft besloten dat alleen de teams en het personeel van de teams, leveranciers en de Formule 1 aanwezig zullen zijn in het GP-weekend - van donderdag 19 tot en met zondag 22 maart.

"In overleg met onze internationale partners en de nationale eenheid voor gezondheid van het Koninkrijk, heeft Bahrein besloten om de Grand Prix van Bahrein dit jaar te houden als een evenement dat alleen toegankelijk is voor deelnemers. Als gastland van de Formule 1 is het afwegen van het welzijn van supporters en de deelnemers een enorme verantwoordelijkheid", aldus de verklaring.

De persverklaring vanuit Bahrein

"Gezien de voortdurende verspreiding van COVID-19 [coronavirus, red.] wereldwijd, zou het op dit moment niet de juiste manier zijn om een ​​groot sportevenement te organiseren dat toegankelijk is voor het publiek en duizenden internationale reizigers en lokale fans in staat stelt dicht bij de deelnemers te komen. Maar om ervoor te zorgen dat noch de sport, noch de wereldwijde supporters onnodig wordt beïnvloed, zal het raceweekend zelf nog steeds doorgaan als een televisie-evenement."

"De eigen eerdere maatregelen van Bahrein om gevallen van personen met COVID-19 te voorkomen, te identificeren en te isoleren zijn tot op heden uiterst succesvol geweest. De aanpak omvatte snelle, proactieve maatregelen om de door het virus getroffen personen te identificeren, waarvan de overgrote meerderheid van de gevallen betrekking heeft op personen die per vliegtuig naar het land reizen. Quarantaine heeft de effectiviteit van het voorkomen van verspreiding van het virus verder verhoogd, iets wat duidelijk bijna onmogelijk te handhaven zou zijn als de race zou zijn verlopen zoals oorspronkelijk gepland."

"We weten hoe teleurgesteld velen zullen zijn door dit nieuws, vooral voor diegenen die van plan zijn om naar het evenement te reizen dat een hoeksteen van de internationale F1-kalender is geworden, maar veiligheid moet onze hoogste prioriteit blijven", aldus de afsluitende tekst van het persbericht.

Volgende week wordt - als het goed is en er geen gekke dingen rond het coronavirus gebeuren - het Formule 1-seizoen 2020 geopend in Melbourne, Australië. Een week later is Bahrein aan de beurt.
0 reacties
Om mee te praten heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Peiling
Albon erin of eruit: Wie zit er in 2021 naast Verstappen in een RB16b of RB17?
Volgende F1 Grand Prix
Bahrein
vrijdag 27 november 2020
12:00 - 13:30Eerste vrije training
16:00 - 17:30Tweede vrije training
zaterdag 28 november 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 29 november 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Bahrein
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste F1-nieuws en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Dat Max Verstappen in 2020 geen wereldkampioen wordt is inmiddels wel duidelijk. Maar de Nederlander is de enige die het de Mercedes-coureurs moeilijk kan maken. Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.