F1 GP Australië maakt datum seizoensopener bekend

De eerste datum voor het Formule 1-seizoen van 2019 staat al vast. De organisatoren van de Grand Prix van Australië hebben vandaag bevestigd dat Melbourne wederom de openingsronde voor het 2019-seizoen zal zijn.

F1 GP Australië maakt datum seizoensopener bekend
©Pirelli F1 Media

De datum dat de eerste Grand Prix van 2019 naar verluidt van start gaat is zondag 17 maart. Het seizoen voor 2019 is nog niet bevestigd, toch kwam de organisatie van de Australische Grand Prix maandag met een officiële verklaring naar buiten.

"De Grand Prix is een pijler geworden van de Victoriaanse evenementen- en sportkalender en we zijn trots om de openingsronde van het [F1] seizoen te organiseren in 2019", zo laat John Eren, de minister van Toerisme, weten.

Andrew Westacott, CEO van de Grand Prix van Australië, is er ook groos op om de Formule 1 voor de eerste race van het seizoen te verwelkomen.

"Om meer dan acht maand vooraf de datum voor de Grand Prix van Australië te kunnen aankondigen is geweldig nieuws en we hopen dat dit buitenlandse bezoekers zal aansporen om een lang bezoek aan Melbourne te plannen", aldus Westacott.

De door de organisatie van de Grand Prix van Australië aangekondigde datum is 17 maart 2019, maar deze datum moet nog worden bevestigd door de FIA tijdens de volgende vergadering van de World Motor Sport Council.

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt je dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op onze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen uit binnen- en buitenland lezen. Maar we houden je ook op de hoogte over het laatste IndyCar-nieuws en DTM-nieuws.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of een andere F1-coureur? Of wordt het toch weer Lewis Hamilton? Je leest hier alles over het wereldkampioenschap van Formule 1.

Copyright© 2016-2020 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.