1 mei of eind mei...

Update: Tegenstrijdigheid in persverklaringen van F1 en de FIA

Vanmiddag brachten F1 en de FIA een persverklaring naar buiten waarin de Grands Prix van Bahrein en Vietnam, na Australië en China, ook worden afgelast. Voor de Formule 1-races moet met nog een nieuwe plek op de kalender vinden. Maar er zat in de persverklaringen van beide organen een groot verschil, namelijk een maand.

Update: Tegenstrijdigheid in persverklaringen van F1 en de FIA
Screenshots


Update: Intussen heeft de FIA het persbericht op de website aangepast en de inhoud gelijk getrokken met het persbericht van de Formule 1. De sport hoopt nu dat het seizoen eind mei van start kan gaan. Maar niets is zeker en men bekijkt de situatie per GP-weekend. Een ding lijkt nu duidelijker te worden en dat is dat ook de Grands Prix van Nederland, Spanje en Monaco mogelijk niet worden gehouden volgens de geplande kalender. Meer hierover moet de komende dagen en weken wereldkundig worden gemaakt.


Eerder: De inhoud van de persverklaringen is nagenoeg identiek, behalve de uitgesproken hoop die men uit via de verklaring. De Formule 1 spreekt van eind mei en de FIA heeft het over 1 mei, als datum of periode dat het Formule 1-seizoen moet worden opgestart, ook al moet men de situatie per GP-weekend bekijken.

Maar er zit dus een verschil van een maand in de verklaringen en dat roept dus een vraag op: Wie heeft het nu bij het rechte eind? Want als het aan de Formule 1 ligt worden ook de Grands Prix van Nederland en Spanje afgelast, maar dat is volgens het bericht van de FIA niet waar, omdat zij spreken over de 1 mei.

Intussen hebben meerdere media, waaronder MotorsportZ, om opheldering gevraagd. Wordt vervolgd.

Gerelateerde onderwerpen Formule 1CoronavirusF1 GP MonacoF1 GP Monaco 2020F1 GP NederlandF1 GP Nederland 2020F1 GP SpanjeF1 GP Spanje 2020FIALiberty Media
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Bahrein
vrijdag 26 maart
Eerste vrije training
12:30 - 13:30
Tweede vrije training
16:00 - 17:00
zaterdag 27 maart
Derde vrije training
13:00 - 14:00
Kwalificatie
16:00 - 17:00
zondag 28 maart
Race
17:00 - 19:00
Meer Bahrein GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.