Opinie: Zondagmiddag is het Lewis Hamilton versus Max Verstappen

Het gevecht van de toekomst wordt het al tijden genoemd, maar zondagmiddag op Hockenheimring is het al zover; Lewis Hamilton versus Max Verstappen. De regerend wereldkampioen start vanaf poleposition met de jonge Nederlander direct achter hem op P2. Het gaat in ieder geval een spektakel worden waar menig fan al lang naar verlangt. In het verleden kwamen de kemphanen elkaar al eens tegen, maar zo close als het nu is is het maar zelden geweest.

Opinie: Zondagmiddag is het Lewis Hamilton versus Max Verstappen
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Maleisië 2017, weet u het nog? De tweede overwinning van Max Verstappen. De toen net 20-jarige zoon van Jos Verstappen passeerde Hamilton voor de leiding in de wedstrijd. De Nederlander had zich als derde gekwalificeerd, maar Kimi Räikkönen kreeg problemen nog voor de start van de race en moest daardoor noodgedwongen opgeven. In de 4de ronde sloeg Verstappen al toe bij Hamilton die vanaf pole vertrok.

In Brazilië 2018 passeerde Verstappen Bottas en Hamilton en leidde zo opnieuw voor de regerend wereldkampioen. Echter, Racing Point-coureur Esteban Ocon toucheerde Verstappen nadat de Nederlander hem op een ronde had gezet. Hamilton won zo alsnog met Verstappen op de tweede plaats.

Monaco 2019 zal Hamilton ook niet snel vergeten. Dankzij een bliksemsnelle pitstop van Red Bull komt de Nederlander al vroeg in de wedstrijd op de tweede positie te liggen. Vanwege een unsafe release ontvangt de superster van de Oostenrijkse formatie wel een 5 seconden tijdstraf waardoor hij zo snel mogelijk Hamilton wilt passeren om zo zich los te kunnen rijden van de rest. Dat lukt hem ternauwernood niet, maar Hamilton had het benauwd. Gestrest liet hij zijn team weten over de radio dat hij weinig vertrouwen had in zijn banden.

Duitsland 2019 lijkt dus het volgende hoofdstuk te gaan worden waarbij Mercedes serieus rekening moet gaan houden met Max Verstappen. De racesnelheid ziet er goed uit en van Verstappen is bekend dat hij hard kan blijven pushen op oudere banden. Het enige wat Verstappen dwars kan gaan zitten zijn de kleine 'storingen' die de Honda krachtbron nog heeft. Vanwege de zogeheten engine lag verliest Verstappen een paar tienden tijdens de kwalificaties. Ook zijn de racestarts nog niet even betrouwbaar. In Oostenrijk viel de Nederlander zelfs bijna stil nadat de startlichten doofden.

Hockenheim moet een circuit zijn waar de overwinning zeker mogelijk is voor Red Bull. Laten we hopen dat het morgen allemaal samenkomt voor Max Verstappen.Formule 1 podcast

GP Brazilië 2019 - Voorbeschouwing: Pakt Max Verstappen een Braziliaanse zege?
Klik en beluister

Volgende F1 Grand Prix
Brazilië
vrijdag 15 november 2019
Uitslag VT1Eerste vrije training
Uitslag VT2Tweede vrije training
zaterdag 16 november 2019
16:00 - 17:00Derde vrije training
19:00 - 20:00Kwalificatie
zondag 17 november 2019
18:10 - 20:10Race
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.