Opinie: Wie wordt de nieuwe teamgenoot van Ricciardo?

Nu officieel bekend is geworden dat Daniel Ricciardo zijn carriere na 2018 voortzet bij het Franse Renault Sport F1, is de transfermarkt weer 'open for business'. Maar wie wordt de nieuwe teamgenoot van Ricciardo?

Opinie: Wie wordt de nieuwe teamgenoot van Ricciardo?
©Getty Images / Red Bull Racing

Wie wordt de teamgenoot van Ricciardo?

Terwijl er eerst nog vanuit gegaan werd dat Ricciardo tot en met 2020 bij Red Bull zou bijtekenen, blijkt nu het tegendeel waar. Ricciardo gaat vanaf 2019 voor Renault rijden. Wie de teamgenoot wordt van de Australiër is officieel nog niet bekend. De kans dat Carlos Sainz, geleend van Red Bull, nu bij Renault blijft is klein. Het is onwaarschijnlijk dat de Franse formatie vanaf 2019 een pottenkijker van Red Bull in het team wil hebben.

Maar ook is het nog helemaal niet zeker dat Nico Hülkenberg in 2019 voor het Formule 1-team van Renault blijft rijden, want er is nog steeds een gerucht over een voorcontract wat Renault met Esteban Ocon overeen is gekomen. Nico Hülkenberg heeft een contract wat aan het eind van 2018 afloopt. Wel is er een optionele verlenging tot en met 2019 in de overeenkomst tussen Renault en de Duitser opgenomen.

Voorlopig moeten we het nog even doen met de feiten zoals ze nu op tafel liggen:

Max Verstappen krijgt vanaf 2019 een andere teamgenoot en het is nog niet bekend welke coureur dat gaat worden.

Daniel Ricciardo rijdt vanaf volgend seizoen bij Renault Sport F1, en ook zijn teamgenoot is officieel nog niet bekend.
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.