Opinie: Bezwijkt Pierre Gasly onder de druk van Red Bull?

Het zijn moeilijke tijden voor de nieuwe teamgenoot van Max Verstappen. Pierre Gasly wist ook vandaag niet te imponeren tijdens de kwalificatie van Bahrein. De jonge pupil van Dr. Marko werd geëlimineerd in het tweede kwalificatie-gedeelte en zal daardoor morgen als dertiende starten terwijl Verstappen als vijfde zal vertrekken. Daarnaast wordt de druk alleen maar groter en dreigt onzekerheid de overhand te nemen.

Opinie: Bezwijkt Pierre Gasly onder de druk van Red Bull?
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Toen in de zomer van 2018 bekend werd gemaakt dat Daniel Ricciardo Red Bull Racing zou gaan verlaten, kwamen al meteen de verwachtingen boven tafel dat Pierre Gasly die op dat moment voor Scuderia Toro Rosso reed, de Australiër zou gaan opvolgen. In augustus werd dat nieuws dan ook bevestigd en zodoende rijdt Gasly inmiddels voor het grote Red Bull Racing. Helaas is zijn overstap vanuit de middenmoot niet bepaald goed verlopen. Tijdens de testweken in Spanje crashte hij namelijk tot twee keer toe met de nieuwe RB15.

Het eerste incident was meer een schuiver waarbij de schade enorm mee viel, maar bij de tweede was het woord total loss bijna van toepassing. Het team wist de auto nog wel op tijd te repareren voor de laatste testdag, maar op de dag zelf staken toch weer problemen de kop op vanwege de crash. Max Verstappen kon daardoor weinig werk verrichten voor het team terwijl de problemen buiten zijn schuld om waren ontstaan.

Tijdens het eerste raceweekend in Melbourne twee weken geleden, kwam Gasly erg gespannen over. De Fransman had de verwachtte kritiek over zich heen gekregen en de druk begon al snel zijn tol te eisen. Volgens de Pitreporter van Ziggo Sport Jack Plooij was Pierre Gasly helemaal alleen afgereisd naar Australië zonder dan ook maar een familielid of vriend mee te nemen. Gasly trilde en was erg nerveus voor zijn eerste race bij Red Bull. Het werd hem echter ook niet makkelijk gemaakt nadat het team een blunder maakte tijdens de kwalificatie waardoor Gasly vanuit de achterhoede moest starten. Uiteindelijk wist hij nog als elfde over de eindstreep te komen wat net niet genoeg was voor een WK-punt.

In Bahrein ging het op de zaterdag ook niet goed aangezien hij nu zelf niet goed door de kwalificatie wist te komen. In Q2 kwam hij maar een paar honderdsten van een seconde tekort om door te mogen gaan naar de top 10 kwalificatie. Nu moet hij helaas vanaf de dertiende stek de race aanvangen. Max Verstappen zal als vijfde vertrekken en lijkt vooralsnog de enige te zijn die veel punten kan gaan pakken voor het team. Gasly staat bekend als een groot talent, maar mogelijk is deze overstap te vroeg gekomen.
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.