Opinie: Bezwijkt Pierre Gasly onder de druk van Red Bull?

Opinie: Bezwijkt Pierre Gasly onder de druk van Red Bull?
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Het zijn moeilijke tijden voor de nieuwe teamgenoot van Max Verstappen. Pierre Gasly wist ook vandaag niet te imponeren tijdens de kwalificatie van Bahrein. De jonge pupil van Dr. Marko werd geëlimineerd in het tweede kwalificatie-gedeelte en zal daardoor morgen als dertiende starten terwijl Verstappen als vijfde zal vertrekken. Daarnaast wordt de druk alleen maar groter en dreigt onzekerheid de overhand te nemen.

Toen in de zomer van 2018 bekend werd gemaakt dat Daniel Ricciardo Red Bull Racing zou gaan verlaten, kwamen al meteen de verwachtingen boven tafel dat Pierre Gasly die op dat moment voor Scuderia Toro Rosso reed, de Australiër zou gaan opvolgen. In augustus werd dat nieuws dan ook bevestigd en zodoende rijdt Gasly inmiddels voor het grote Red Bull Racing. Helaas is zijn overstap vanuit de middenmoot niet bepaald goed verlopen. Tijdens de testweken in Spanje crashte hij namelijk tot twee keer toe met de nieuwe RB15.

Het eerste incident was meer een schuiver waarbij de schade enorm mee viel, maar bij de tweede was het woord total loss bijna van toepassing. Het team wist de auto nog wel op tijd te repareren voor de laatste testdag, maar op de dag zelf staken toch weer problemen de kop op vanwege de crash. Max Verstappen kon daardoor weinig werk verrichten voor het team terwijl de problemen buiten zijn schuld om waren ontstaan.

Tijdens het eerste raceweekend in Melbourne twee weken geleden, kwam Gasly erg gespannen over. De Fransman had de verwachtte kritiek over zich heen gekregen en de druk begon al snel zijn tol te eisen. Volgens de Pitreporter van Ziggo Sport Jack Plooij was Pierre Gasly helemaal alleen afgereisd naar Australië zonder dan ook maar een familielid of vriend mee te nemen. Gasly trilde en was erg nerveus voor zijn eerste race bij Red Bull. Het werd hem echter ook niet makkelijk gemaakt nadat het team een blunder maakte tijdens de kwalificatie waardoor Gasly vanuit de achterhoede moest starten. Uiteindelijk wist hij nog als elfde over de eindstreep te komen wat net niet genoeg was voor een WK-punt.

In Bahrein ging het op de zaterdag ook niet goed aangezien hij nu zelf niet goed door de kwalificatie wist te komen. In Q2 kwam hij maar een paar honderdsten van een seconde tekort om door te mogen gaan naar de top 10 kwalificatie. Nu moet hij helaas vanaf de dertiende stek de race aanvangen. Max Verstappen zal als vijfde vertrekken en lijkt vooralsnog de enige te zijn die veel punten kan gaan pakken voor het team. Gasly staat bekend als een groot talent, maar mogelijk is deze overstap te vroeg gekomen.

Door: Julian Verheul0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Wilt u hier adverteren? Laat u informeren over de mogelijkheden. U krijgt vandaag nog antwoord.
Vraag informatie aan
Volgende F1 Grand Prix
Oostenrijk
vrijdag 03 juli 2020
11:00 - 12:30Eerste vrije training
15:00 - 16:30Tweede vrije training
zaterdag 04 juli 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 05 juli 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Oostenrijk
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.