HongarijeGP Hongarije
VT 130 jul 11:30
VT 230 jul 15:00
VT 331 jul 12:00
QUALI31 jul 15:00
RACE 1 aug 15:00

Opinie: Bezwijkt Pierre Gasly onder de druk van Red Bull?

Het zijn moeilijke tijden voor de nieuwe teamgenoot van Max Verstappen. Pierre Gasly wist ook vandaag niet te imponeren tijdens de kwalificatie van Bahrein. De jonge pupil van Dr. Marko werd geëlimineerd in het tweede kwalificatie-gedeelte en zal daardoor morgen als dertiende starten terwijl Verstappen als vijfde zal vertrekken. Daarnaast wordt de druk alleen maar groter en dreigt onzekerheid de overhand te nemen.

Opinie: Bezwijkt Pierre Gasly onder de druk van Red Bull?
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Toen in de zomer van 2018 bekend werd gemaakt dat Daniel Ricciardo Red Bull Racing zou gaan verlaten, kwamen al meteen de verwachtingen boven tafel dat Pierre Gasly die op dat moment voor Scuderia Toro Rosso reed, de Australiër zou gaan opvolgen. In augustus werd dat nieuws dan ook bevestigd en zodoende rijdt Gasly inmiddels voor het grote Red Bull Racing. Helaas is zijn overstap vanuit de middenmoot niet bepaald goed verlopen. Tijdens de testweken in Spanje crashte hij namelijk tot twee keer toe met de nieuwe RB15.

Het eerste incident was meer een schuiver waarbij de schade enorm mee viel, maar bij de tweede was het woord total loss bijna van toepassing. Het team wist de auto nog wel op tijd te repareren voor de laatste testdag, maar op de dag zelf staken toch weer problemen de kop op vanwege de crash. Max Verstappen kon daardoor weinig werk verrichten voor het team terwijl de problemen buiten zijn schuld om waren ontstaan.

Gerelateerde onderwerpen Formule 1Adrian NeweyChristian HornerHelmut MarkoHonda Racing F1OpiniePierre GaslyRed Bull F1Red Bull RB15
Net binnen
Lees meer racenieuws
Formule 1
Up Next
Hongarije
vrijdag 30 juli
Eerste vrije training
11:30 - 12:30
Tweede vrije training
15:00 - 16:00
zaterdag 31 juli
Derde vrije training
12:00 - 13:00
Kwalificatie
15:00 - 16:00
zondag 01 augustus
Race
15:00 - 17:00
Meer Hongarije GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.