Ook uit Bahrein neemt Kimi Räikkönen waardevolle punten mee

Opnieuw heeft Kimi Raïkkönen de eer van Alfa Romeo F1 hoog gehouden door punten te scoren. De Fin ging als zevende onder de zwart-wit geblokte vlag door. Zijn Italiaanse teamgenoot Giovinazzi deed dat elfde, net buiten de punten.

Ook uit Bahrein neemt Kimi Räikkönen waardevolle punten mee
©Pirelli

Kimi maakt het verschil en kan op karakter laten zien dat hij uit het juiste racehout is gesneden. Räikkönen gestart op een achtste plek maakte een vroege pitstop en reed al snel weer in de top 10. Ondanks zijn twee stops reed de Fin gemakkelijk weer naar de top 10 en zette daar Riccardo op zijn nummer door hem aan het einde van de wedstrijd in te halen.

Giovinazzi ondertussen was redelijk kleurloos in de wedstrijd. De enige keer dat hij opviel was toen hij en Kvyat elkaar raakten waarna Kvyat spinde. De Italiaan zat vervolgens vast en kon niets meer uithalen.

Raïkkönen bleef op jacht naar een zevende plek en zat ronden lang tot het einde van de race vlak achter Lando Norris. Door de safety car situatie die er was door het uitvallen van het Renault Sport F1 team moest Kimi opgeven. Het leverde hem wel een plekje winst op.

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!


Formule 1 podcast

GP Abu Dhabi 2019 - Nabeschouwing: Hamilton en Verstappen sluiten jaar in stijl af.
Klik en beluister

0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2020 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.