Ook Renault presenteert nieuwe F1-auto op 12 februari

De Franse equipe van Renault trekt het doek van diens nieuwe strijdwapen op 12 februari aanstaande. Dat betekent dat het drukke dagen gaan worden. Ferrari presenteert hun nieuwe creatie een dag eerder, maar Red Bull showt de RB16 vermoedelijk - een en ander is namelijk nog niet officieel bevestigd - ook op 12 februari.

Ook Renault presenteert nieuwe F1-auto op 12 februari
© Renault F1

Renault eindige afgelopen jaar als vijfde in het kampioenschap voor constructeurs. Komend seizoen volgt Esteban Ocon - de coureur zonder podium in 179 races - Nico Hülkenberg op en zal hij naast Daniel Ricciardo er alles aan gaan doen om het gat naar de topteams te dichten. De nieuwe uitvinding zal zeer waarschijnlijk de naam RS20 krijgen. De op voorhand grote concurrent McLaren, zal op donderdag 13 februari de MCL35 met de wereld kennis laten maken. McLaren maakt naast het fabrieksteam van Renault zelf ook gebruik van de Franse-motoren. Waar Scuderia Ferrari en McLaren de presentaties gewoon 'thuis' in Maranello en Woking houden, is het nog niet duidelijk waar Renault dit gaat doen.

Zoals bekend neemt Esteban Ocon het stoeltje over van oudgediende Nico Hülkenberg. Ocon maakte tot eind 2019 deel uit van het Mercedes juniorprogramma. De "Zilverpijlen" konden Ocon echter, geen aanbod doen voor 2020 als fabriekscoureur. Daarom is de Fransman overgestapt naar Renault waar hij wel direct aan de slag kan.

AGENDA ONTHULLING F1-AUTO'S 2020

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!


Formule 1 podcast

GP Abu Dhabi 2019 - Nabeschouwing: Hamilton en Verstappen sluiten jaar in stijl af.
Klik en beluister

0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2020 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.