VT110 jul - 11:00
VT210 jul - 15:00
VT311 jul - 12:00
QUALI11 jul - 15:00
RACE12 jul - 15:10

Ook in 2020 voorlopig geen 'numero uno' bij Scuderia Ferrari

Ook in 2020 voorlopig geen 'numero uno' bij Scuderia Ferrari
©Ferrari F1

Ook in 2020 wil Scuderia Ferrari voorlopig niet plukken aan de rangorde voor de coureurs, Sebastian Vettel en Charles Leclerc. De situatie blijft ongewijzigd en er zal ook in 2020 geen sprake zijn van een 'numero uno' bij de coureurs.

Het Formule 1-seizoen is voor Ferrari - ondanks de perikelen rondom de brandstofsensor-saga - redelijk goed verlopen. De Italiaanse formatie eindigde - ruimschoots voor rivaal Red Bull Racing - op de tweede plaats in het kampioenschap.

Maar het verschil met Red Bull Racing had groter kunnen zijn, ware het niet dat Vettel en Leclerc elkaar op de baan het licht in de ogen niet gunnen. Het hoogtepunt kwam tijdens de Grand Prix van Brazilië - die door Max Verstappen met overmacht werd gewonnen - waar de twee Ferrari-kemphanen elkaar van de baan werkten.

Ondanks de rivaliteit tussen viervoudig wereldkampioen Vettel en nieuwkomer Leclerc blijft het Formule 1-team van Ferrari erbij dat er niets gaat veranderen bij aanvang van het nieuwe GP-seizoen. Leclerc behaald zeven polepositions en scoorde zijn eerste twee zeges in 2019 en sloot het seizoen voor zijn ervaren teamgenoot af als derde, achter Red Bull-belofte Max Verstappen.

Ook al geeft Ferrari-teambaas aan dat er - in het beginsel - geen veranderingen gaan plaatsvinden in de hiërarchie tussen de twee Ferrari-coureurs, toch wil de fabrieksformatie uit Maranello de situatie van race tot race beoordelen. Het geen betekent dat de hiërarchie lopende het seizoen alsnog kan veranderen, maar voorlopig ligt er nog niets vast.

"We hebben net het GP-weekend in Abu Dhabi achter de rug, en er is nog voldoende tijd [voordat het GP-weekend in Australië begint] om bepaalde zaken te bespreken", aldus Binotto. "Maar de situatie is absoluut anders, als aan het begin van het afgelopen seizoen, toen we een ervaren- en een onervaren coureur hadden. Tijdens de laatste races hebben we ze 'vrij' laten racen en vechten, dit was slechts het begin."

Mattia Binotto geeft toe dat hij verrast werd door de wereldklasse waarmee Charles Leclerc - gedurende het 2019-seizoen - zijn werk deed op de baan. "Charles verraste iedereen, inclusief mijzelf. Hij is erg snel, hij heeft bewezen in staat te zijn goed om te gaan met de druk - die Ferrari met zich meebrengt - om te gaan. We zijn erg blij met hem en zijn seizoen was echt briljant. Hij sloot zijn eerste seizoen - bij Ferrari - af nog voor Sebastian Vettel", aldus Binotto.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Volgende F1 Grand Prix
Oostenrijk (2)
vrijdag 10 juli 2020
11:00 - 12:30Eerste vrije training
15:00 - 16:30Tweede vrije training
zaterdag 11 juli 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 12 juli 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Oostenrijk (2)
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.