VT31 okt - 10:00
QUALI31 okt - 14:00
RACE 1 nov - 13:10

Ook Helmut Marko eindelijk overtuigd: "Wereldtitel, adieu!"

Ook Helmut Marko eindelijk overtuigd: "Wereldtitel, adieu!"
© Getty Images/Red Bull Contentpool | Dr. Helmut Marko komt aan op Circuit Mugello - vrijdag 11 september 2020

Bij dr. Helmut Marko is eindelijk het 'kwartje gevallen': Er zit in 2020 geen wereldtitel in voor Max Verstappen. De Oostenrijkse topman van Red Bull Racing onthulde tegenover de Oostenrijkse media dat hij in 2020 geen vertrouwen meer heeft in een wereldtitel voor Max Verstappen.

Na de twee uitvalbeurten in Italië is Helmut Marko zich ervan bewust dat Max Verstappen in 2020 niet meer de jongste wereldkampioen gaat worden. Het gat tussen de Nederlander en de koploper in het kampioenschap, Lewis Hamilton, is inmiddels opgelopen tot 80 punten. En dat is geen haalbare kaart meer. Dat erkent Helmut Marko nu ook.

Geconfronteerd met de achterstand na Mugello van 80 punten, is Marko realistisch tegenover de Kronen Zeitung. "Het betekent: Wereldtitel, adieu! -We moeten ook realistisch zijn. We hadden in Mugello kunnen winnen, misschien hadden we wel moeten winnen. Maar Honda gelooft nu in ieder geval dat ze de oorzaak van deze elektronische problemen hebben gevonden", aldus de Oostenrijker.

Komend weekend kan Lewis Hamilton zijn 91ste overwinning behalen en als hij daarin slaagt dan evenaart de zesvoudig wereldkampioen daarmee Michael Schumacher. "Als hij daarin slaagt ga ik naar de Mercedes garage om hem te feliciteren", zei Marko. "Je moet natuurlijk wel zo'n prestaties erkennen. Natuurlijk gaan we het proberen te voorkomen en zelfs succesvol te zijn, maar Sochi is nou eenmaal Mercedes-land en dat houdt in dat we ons beter kunnen focussen op de derde plek."

Vacature - MotorsportZ is op zoek naar F1-schrijftijgers (m/v) die autosport in hun aderen hebben vloeien en alles willen weten. Wat we onder andere nodig hebben zijn mensen van tenminste 16 jaar oud die in goed Nederlands een mooi en boeiend stukje kunnen schrijven. Geïnteresseerd of ken jij zo iemand? Check hier de vacature.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om mee te praten heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Peiling
Lewis Hamilton heeft voor 2021 nog geen nieuw contract. Wat gaat hij doen?
Volgende F1 Grand Prix
Portugal
vrijdag 23 oktober 2020
11:00 - 12:30Eerste vrije training
15:00 - 16:30Tweede vrije training
zaterdag 24 oktober 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 25 oktober 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Portugal
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.