Ook de GP's van Monaco, Azerbeidzjan en Canada staan te wankelen

De F1-kalender van 2021 is gisteren (dinsdag) aangepast. Australië staat nu voor eind november op de planning en China is zelfs voorlopig van planning gehaald. Maar daar blijft het waarschijnlijk niet bij. De mondiale COVID19-situatie is nog altijd instabiel en er staan meer Grands Prix op de nominatie om uitgesteld te worden.

Ook de GP's van Monaco, Azerbeidzjan en Canada staan te wankelen
© Sauber F1

Dinsdag werd officieel bekendgemaakt dat de Australische GP is uitgesteld. De Formule 1-race in Melbourne staat ingepland voor november. De GP van China is voorlopig van de kalender gehaald, maar de organisatie in China is nog in gesprek met het Formula One Management over een eventuele nieuwe datum.

De derde ronde van F1-kampioenschap 2021 had in Vietnam plaats moeten vinden. Maar die race werd al in 2020 van de kalender geschrapt. Volgens geruchten komt daarvoor de Grand Prix van Portugal in Portimão terug, maar dat is nog allerminst een zekerheid.

Andere Formule 1-races die mogelijk uitgesteld of geannuleerd worden zijn die in Monaco, Canada en Azerbeidzjan. Net als in Australië en Monaco is daar een wekenlange opbouwfase voor nodig en daar zou de schoen wrikken. Helemaal omdat het nog niet bekend is hoe de vaccinaties uitpakken en hoe de stand van zaken rond COVID19 dan is.

De Grand Prix van Monaco - die voor 23 mei op de kalender staat - kan niet worden uitgesteld, hooguit geannuleerd. Dit komt omdat er meerdere evenementen in de straten van Monaco staan gepland en er ook daar veel voorbereiding nodig is om de straten om te toveren tot circuit. Uiterlijk eind februari moet er een beslissing worden genomen door de organisatie en de Formule 1.

Gerelateerde onderwerpen Formule 1CoronavirusCOVID19F1 GP Azerbeidzjan 2021F1 GP Canada 2021F1 GP Monaco 2021FIAFOM
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Bahrein
vrijdag 26 maart
Eerste vrije training
12:30 - 13:30
Tweede vrije training
16:00 - 17:00
zaterdag 27 maart
Derde vrije training
13:00 - 14:00
Kwalificatie
16:00 - 17:00
zondag 28 maart
Race
17:00 - 19:00
Meer Bahrein GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.