VT1uitslag
VT2uitslag
VT3AFGELAST
QUALIuitslag
RACE12 jul - 15:10

Ook de F1-toekomst van Red Bull na 2020 nog niet zeker

Ook de F1-toekomst van Red Bull na 2020 nog niet zeker
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Red Bull-Honda is een zekerheid voor 2020, maar daarna ligt er nog niets vast. Honda heeft nog steeds geen beslissing genomen over hun aanwezigheid in de Formule 1, na 2020.

Voor Red Bull ligt het nog niet vast dat ze ook na 2020 in de Formule 1 aanwezig zullen zijn. Naar verluidt hangt er veel af van wat Honda gaat doen. De Japanse autofabrikant heeft nog altijd geen besluit genomen, ook nu de nieuwe regels op tafel liggen. Volgens Red Bull-sportadviseur Helmut Marko wordt er rond het GP-weekend in Abu Dhabi een bekendmaking verwacht.

"Ik denk dat de beslissing moet worden genomen voor de race in Abu Dhabi", zegt Marko. "De regels liggen op tafel en nu kan men berekenen hoeveel de motorontwikkeling goedkoper zal zijn", zegt Marko. De lagere kosten zou de Japanners over de streep moeten trekken, maar er zijn meer factoren waar Honda rekening houdt. Net als bij Mercedes, waarvan Toto Wolff eerder deze week zei dat het nog niet zeker is dat ze na 2020 in de Formule 1 zullen blijven, moet worden afgewogen of het merk Honda wel gebaat is bij deelname aan de sport.

Mocht Honda na 2020 stoppen met de Formule 1, dan staat Red Bull - wat motorleverancier betreft - met lege handen. Mercedes is er niet happig op - mochten zij wel blijven - om een van hun grootste concurrenten van een krachtbron te voorzien, net als Ferrari. De enige optie zou kunnen zijn dat de Oostenrijkse renstal weer terugkeert bij Renault. Maar ook de toekomst van Renault hangt - wat aanwezigheid in Formule 1 na 2020 - aan een zijde draadje.

Als Honda tegen het einde van 2019 besluit om niet verder te gaan met de Formule 1, dan is het overigens niet ondenkbaar dat de activa van Honda Racing F1 worden overgenomen door een ander bedrijf. Er moet dan bijvoorbeeld gedacht worden aan Mugen, een Japans bedrijf wat zich in het verleden al met de Formule 1-motoren van Honda bemoeide. En met het budgetplafond, wat vanaf 2021 geldt, is dat helemaal niet ondenkbaar.

Maar laten we er vooral op hopen dat Honda ook na 2020 in de Formule 1 actief blijft.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.