'Ontbreken vader Jos in Canada was in overleg met Max'

Max Verstappen en Red Bull hebben in goed overleg besloten om vader Jos Verstappen niet naar Canada te laten afreizen. Niet dat het per se iets met het perfecte optreden van Max Verstappen in Canada te maken heeft, maar het Oostenrijkse team wilde het toch eens uitproberen.

'Ontbreken vader Jos in Canada was in overleg met Max'
©Getty Images / Red Bull Racing

Na de reeks van fouten tijdens de eerste zes races in 2018 kreeg Max Verstappen een fikse lading kritiek over zich heen. Uiteindelijk kende de Limburger een perfect raceweekend in het Canadese Montreal, waar hij als derde het podium mocht beklimmen.

De aanwezigheid van vader Jos, die bij de meeste grands prix aanwezig is, zou voor extra druk op de schouders van Max Verstappen kunnen zorgen, daarom werd er, na goed overleg met Max, besloten om vader Jos niet naar Canada te laten overkomen. Zo laat Red Bull-teambaas Christian Horner weten.

"Het is natuurlijk onmogelijk om te zeggen dat het op een of andere manier iets heeft bijgedragen, maar dit is de eerste keer dat hij het alleen doet [zonder Jos Verstappen] en het was meteen een beetje anders", aldus Horner.

"Max ontwikkelt zich nog steeds als coureur en hij krijgt steeds meer ervaring. Het [weekend zonder vader Jos] was gewoon iets waar we met hem over gepraat hebben, iets waar hij en het team het mee eens waren."

"Het was gewoon iets wat we in Canada wilden proberen, en ik zeg niet dat het op een of andere manier verschil heeft gemaakt, maar Max was dit weekend erg betrokken bij alles wat hij deed, hij heeft geweldig werk geleverd en alle lof gaan naar hem voor het rijden van een ijzersterk weekend en een mooie derde plaats", aldus Horner.

Max Verstappen voor het eerst 'alleen'

Overigens was Jos Verstappen wel vaker niet aanwezig bij een Formule 1-race, maar dan werd Max Verstappen altijd vergezeld door zijn manager Raymond Vermeulen. Maar zelfs Raymond Vermeulen was in Canada niet in de nabijheid van Max Verstappen, dus was de Nederlander voor het eerst in zijn Formule 1-carrière 'alleen' tijdens de grand grix-weekend.
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:
Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.