Ondanks nieuwe achtervleugel nog steeds problemen voor Haas F1

Kevin Magnussen zegt dat het Formule 1-team van Haas nog steeds het probleem, waarmee hij en Romain Grosjean kampten in Bahrein, niet heeft opgelost. De Amerikaanse formatie heeft problemen om de banden op de juiste temperatuur te krijgen.

Ondanks nieuwe achtervleugel nog steeds problemen voor Haas F1
©Haas F1

Haas F1 leek het nieuwe GP-seizoen van start te gaan als 'best of the rest', maar kreeg te maken met een racesnelheid die snel inzakte in Bahrein. Het probleem wordt veroorzaakt door de temperatuur van de banden, iets wat Haas maar niet onder controle lijkt te krijgen. Het Amerikaanse F1-team bracht een nieuwe achtervleugel mee naar China, maar Magnussen heeft laten weten dat dat geen soelaas biedt.

"Het is nog steeds een probleem", begint hij tegenover het Deense BT. "We hebben nog steeds moeite om de banden op de juiste temperatuur te krijgen en ik denk dat we dat zelfde probleem in Bahrein ook hadden. We moeten er snel achter komen wat het probleem veroorzaakt en hoe we kunnen verbeteren."

De Deen Formule 1-coureur laat weten dat het tijdvenster om de banden optimaal op temperatuur te krijgen erg klein. "Het is echt vreemd dat we het ene weekend erg goed zijn en het andere weekend slecht. We hebben - om eerlijk te zijn - geen idee hoe dat mogelijk is, maar we denken in de richting van de temperatuur", aldus Magnussen.

Aangaande de race in China liet Magnussen nog weten: "Het was hier kouder dan in Bahrein, dus het probleem was dus nog groter."

Haas F1 staat hiermee voor een flinke uitdaging, want de temperatuur in Azerbeidzjan is gelijk aan die in China, zo niet kouder. Werk aan de winkel voor de Amerikaanse formatie.

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!


Formule 1 podcast

GP Abu Dhabi 2019 - Nabeschouwing: Hamilton en Verstappen sluiten jaar in stijl af.
Klik en beluister

Volgende F1 Grand Prix
GP Australië
vrijdag 13 maart 2020
02:00 - 03:30Eerste vrije training
06:00 - 07:30Tweede vrije training
zaterdag 14 maart 2020
04:00 - 05:00Derde vrije training
07:00 - 08:00Kwalificatie
zondag 15 maart 2020
06:10 - 08:10Race
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.