Olav Mol: "Mercedes-stoeltje wordt lastig verhaal voor Vettel"

Olav Mol denkt dat een Mercedes-stoeltje een lastig verhaal gaat worden voor Sebastian Vettel. De Duitser vertrekt aan het eind van dit seizoen bij Ferrari en hij wordt in de stroom der geruchten in verband gebracht met een positie bij het Duitse Mercedes F1.

Olav Mol: "Mercedes-stoeltje wordt lastig verhaal voor Vettel"
© Ferrari F1

Ook al wordt de viervoudig wereldkampioen ook genoemd als mogelijke opvolger van Renault-coureur Daniel Ricciardo, die eind 2020 naar McLaren zal verkassen, Olav Mol denkt dat er voor Vettel slechts één bepaalde rol geschikt is. En dat is als Duitse Mercedes-coureur, waar hij nog races kan winnen.

"Wat mij betreft, is er maar een stoeltje waar hij zijn kunnen kan laten zien, als hij besluit door te gaan", aldus Mol in 'F1 aan tafel', de podcast van Grand Prix Radio. "Er is maar een stoeltje wat hij zou moeten willen en dat is een Mercedes-stoeltje. Maar of het zover gaat komen", vraagt de tv-commentator van Ziggo Sport zich af.

Het artikel gaat verder onder de advertentie

Via de media laat Mercedes-teambaas Toto Wolff af en toe een voor Vettel vleiende tekst ontsnappen. Volgens Olav Mol is dat logisch. "Hij kan moeilijk zeggen 'We praten niet eens met Vettel'", gaat Mol verder. "Een Duits bedrijf moet natuurlijk - voor de marketing - 'interesse' tonen in een Duitse topcoureur."

"Of ik het allemaal zie gebeuren, ik weet het niet. Het wordt een lastig verhaal", zei Mol, die opmerkt dat de prestaties van Vettel bij de start van het seizoen een grote rol gaan spelen. "Veel zal daar vanaf hangen. Ook of hij met opgeheven hoofd door de paddock loopt of met de stille trom vertrekt."

Gerelateerde onderwerpen Formule 1Formule 1 2020Formule 1 2021Mercedes F1Olav MolSebastian VettelSilly Season
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Bahrein
vrijdag 26 maart
Eerste vrije training
12:00 - 13:30
Tweede vrije training
16:00 - 17:30
zaterdag 27 maart
Derde vrije training
13:00 - 14:00
Kwalificatie
16:00 - 17:00
zondag 28 maart
Race
16:10 - 18:10
Meer Bahrein GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.