Officieus: F1-seizoen 2020 begint op 5 juli in Oostenrijk

Officieus: F1-seizoen 2020 begint op 5 juli in Oostenrijk
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Volgens de officiële berichtgeving vanuit Oostenrijk moesten we nog even geduld hebben tot na de Pinksterdagen. Maar vrijdagavond wordt door meerdere betrouwbare media gemeld dat de Grands Prix van Oostenrijk op 5 juli en op 12 juli het ja-woord hebben gekregen van de overheid.

Dat melden onder andere het Oostenrijkse ORF en de NOS. Het besluit was al genomen, maar zou pas na de Pinksterdagen wereldkundig gemaakt worden. Maar toch heeft er iemand gelekt naar de pers, zo blijkt nu. De officiële goedkeuring van de federale regering en die van het verantwoordelijke ministerie van Volksgezondheid komen mogelijk vandaag, anders waarschijnlijk op zaterdag.

Misschien zelfs met publiek

Het beveiligingsconcept dat de Formule 1 heeft gepresenteerd, is overgenomen. De races kunnen plaatsvinden op 5 en 12 juli, en toeschouwers zijn ook mogelijk - maar slechts 500 volgens de tot nu toe toegestane randvoorwaarden.

Voor het eerst in de geschiedenis (sinds 1950) van de sport begint het Formule 1-seizoen zo laat in het jaar. Daarnaast is het ook een unicum dat er twee races in twee opvolgende weekenden op hetzelfde circuit worden verreden.

Als autosportfan kunnen we eindelijk - en met enige zekerheid - uitkijken naar de eerste twee Formule 1-races van 2020 op zondag 5 en zondag 12 juli: De Grand Prix van Oostenrijk I en II. Wordt vervolgd.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.