OFFICIEEL: Zandvoort krijgt groen licht voor F1 Grand Prix 2020

De kogel is eindelijk door de kerk: Circuit Zandvoort heeft groen licht gekregen van de FIA om in 2020 de Formule 1 Grand Prix van Nederland te organiseren. Prins Bernhard van Oranje, eigenaar van het circuit in de duinen, heeft laten weten dat er alleen nog een handtekening onder het voorstel van de Formule 1 gezet hoeft te worden.

OFFICIEEL: Zandvoort krijgt groen licht voor F1 Grand Prix 2020
©Red Bull

Prins Bernhard van Oranje, eigenaar van het Zandvoortse circuit, bevestigt de actie van de Formule 1-top: "Als wij nu tekenen, dan heeft Nederland in 2020 weer een Grand Prix. Met Max Verstappen. Iedereen is er bij ons terdege van bewust dat dit een unieke kans is", laat van Oranje door de Telegraaf optekenen.

Laatste F1 Grand Prix van Nederland in 1985

Mocht er werkelijk een handtekening gezet worden, wat overigens zeer waarschijnlijk is, dan is er na 35 jaar weer een Formule 1 race op Nederlands grondgebied. De laatste Grand Prix van Nederland werd in 1985 gewonnen door Niki Lauda. De Oostenrijker reed in dat jaar voor het McLaren-team zijn laatste Formule 1-seizoen.

Zandvoort had historische waarden voor de sport, Assen niet

Naast Circuit Zandvoort was ook het TT-circuit in Assen in de running voor de felbegeerde Formule 1-race in Nederland. Maar de Formule 1-top heeft de voorkeur gegeven aan Zandvoort omdat er veel Formule 1 historie in Zandvoort ligt.

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt je dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op onze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen uit binnen- en buitenland lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of een andere F1-coureur? Of wordt het toch weer Lewis Hamilton? Je leest hier alles over het wereldkampioenschap van Formule 1.
In 2020 zal Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Dan kun je je registreren en inloggen.