VT1uitslag
VT2uitslag
VT3uitslag
QUALIuitslag
RACE 5 jul - 15:10

Officieel: Zandvoort en Barcelona uitgesteld, Monaco helemaal afgelast

Officieel: Zandvoort en Barcelona uitgesteld, Monaco helemaal afgelast
© Getty Images/Red Bull Contentpool

De Formule 1 Grote Prijs van Nederland is donderdag officieel uitgesteld, net als die in Barcelona, Spanje. Hierover gingen al enige dagen geruchten rond, maar nu is het officieel. Voor Monaco ziet het er minder rooskleurig uit, omdat de Grand Prix niet is uitgesteld, maar afgelast.

Nu het officieel is dat ook de Grand Prix van Nederland, Spanje en Monaco niet op de geplande datum plaatsvinden kan de volgende balans opgemaakt worden: Er zijn tenminste twee Grands Prix die niet in 2020 worden ingehaald en dat zijn die in Australië en Monaco. De andere vijf Grands Prix die vanwege het COVID-19-virus zijn uitgesteld worden mogelijk nog wel in 2020 verreden.

De Formule 1, de FIA en de drie promotors (Zandvoort, Barcelona en Monaco) hebben de beslissing om de race-evenementen niet door te laten gaan genomen om de veiligheid van het personeel, de teams en de fans te waarborgen. Dat heeft voor de sport de grootste prioriteit. Zo kan worden opgemaakt uit de officiële verklaring van de Formule 1 en de FIA.

F1-kaarten voor Zandvoort blijven geldig

De autosportfans die Formule 1-kaarten hebben gekocht voor de Grand Prix van Nederland zijn er van verzekerd dat hun toegangsbewijs gewoon geldig blijft. Dat is donderdag bekendgemaakt. Wanneer de Formule 1-race in de duinen van Zandvoort plaatsvindt, is nog niet duidelijk, maar er wordt door alle partijen hard gewerkt aan een nieuwe F1-kalender.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.