Officieel: Zandvoort en Barcelona uitgesteld, Monaco helemaal afgelast

De Formule 1 Grote Prijs van Nederland is donderdag officieel uitgesteld, net als die in Barcelona, Spanje. Hierover gingen al enige dagen geruchten rond, maar nu is het officieel. Voor Monaco ziet het er minder rooskleurig uit, omdat de Grand Prix niet is uitgesteld, maar afgelast.

Officieel: Zandvoort en Barcelona uitgesteld, Monaco helemaal afgelast
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nu het officieel is dat ook de Grand Prix van Nederland, Spanje en Monaco niet op de geplande datum plaatsvinden kan de volgende balans opgemaakt worden: Er zijn tenminste twee Grands Prix die niet in 2020 worden ingehaald en dat zijn die in Australië en Monaco. De andere vijf Grands Prix die vanwege het COVID-19-virus zijn uitgesteld worden mogelijk nog wel in 2020 verreden.

De Formule 1, de FIA en de drie promotors (Zandvoort, Barcelona en Monaco) hebben de beslissing om de race-evenementen niet door te laten gaan genomen om de veiligheid van het personeel, de teams en de fans te waarborgen. Dat heeft voor de sport de grootste prioriteit. Zo kan worden opgemaakt uit de officiële verklaring van de Formule 1 en de FIA.

Lees hieronder verder

F1-kaarten voor Zandvoort blijven geldig

De autosportfans die Formule 1-kaarten hebben gekocht voor de Grand Prix van Nederland zijn er van verzekerd dat hun toegangsbewijs gewoon geldig blijft. Dat is donderdag bekendgemaakt. Wanneer de Formule 1-race in de duinen van Zandvoort plaatsvindt, is nog niet duidelijk, maar er wordt door alle partijen hard gewerkt aan een nieuwe F1-kalender.

Gerelateerde onderwerpen Formule 1CoronavirusF1 GP MonacoF1 GP Monaco 2020F1 GP NederlandF1 GP Nederland 2020F1 GP SpanjeF1 GP Spanje 2020FIAFormule 1 2020Liberty Media
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Bahrein
vrijdag 26 maart
Eerste vrije training
12:00 - 13:30
Tweede vrije training
16:00 - 17:30
zaterdag 27 maart
Derde vrije training
13:00 - 14:00
Kwalificatie
16:00 - 17:00
zondag 28 maart
Race
16:10 - 18:10
Meer Bahrein GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.