Officieel: Williams en titelsponsor ROKiT per direct uit elkaar

Officieel: Williams en titelsponsor ROKiT per direct uit elkaar
© Williams F1

Williams en ROKiT zijn met onmiddellijke ingang uit elkaar gegaan. Dat heeft het Britse Formule 1-team vrijdagochtend bekendgemaakt. Ondanks dat beide partijen een contract voor de komende jaren hadden is er vandaag een einde aan de samenwerking gekomen.

Niet alleen door de coronacrisis heeft Williams forse deuken opgelopen, ook de prestaties in de afgelopen seizoenen lieten te wensen over. Vorig jaar sprokkelde het team slechts één WK-punt bij elkaar en de inkomsten daaruit zijn in verhouding minimaal. Tel daarbij op dat er nog altijd niet geracet is in 2020 en er nog geen inkomsten zijn gegenereerd, dan kom je al snel uit op een desastreuze positief waarin het team momenteel verkeerd.

Het team is dan ook naarstig op zoek naar geïnteresseerde partijen die met hen als sponsor in zee willen gaan. "Wij nemen alle mogelijke strategische opties in acht. Bijvoorbeeld het zoeken naar nieuw kapitaal. Een verkoop van aandelen, of de verkoop van het bedrijf in het geheel kan ik op dit moment niet uitsluiten", aldus Mike O’Driscoll, de CEO van Williams, die nog geen definitief besluit over de toekomst van Williams heeft genomen. Wel staat hij open om met geïnteresseerde partijen in zee te gaan.

Naast het verlies van titelsponsor ROKiT verliest de Britse renstal ook de samenwerking met ROK Drinks, een van de grotere sponsoren van de renstal. Kortgeleden werd bekend dat Williams een lening van 56 miljoen euro heeft genomen bij miljardair Michael Latifi. De oud-kampioenen hebben ls onderpand

Williams besloot enkele weken geleden een overeenkomst met miljardair Michael Latifi, vader van rookie-coureur Nicholas Latifi, aan te gaan. Als onderpand is de collectie historische F1-auto's van Williams, evenals de grond en de gebouwen van de oud-kampioenen geregistreerd.

Door: Redactie0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.