Officieel: 'Vietnam krijgt groen licht voor F1 Grand Prix 2020'

Officieel: 'Vietnam krijgt groen licht voor F1 Grand Prix 2020'
© Ferrari F1

Vietnam zal in 2020 een Formule 1-race organiseren in de straten van de hoofdstad Hanoi, zo is donderdag bekendgemaakt door de FIA. De Vietnamese overheid zal volgende week tijdens een gala de layout van het circuit onthullen.

De komst van Vietnam op de F1-kalender van 2020 markeert de eerste Formule 1 Grand Prix sinds de overname van de sport door Liberty Media. De financiën worden niet door de overheid van de Vietnamese hoofdstad bij elkaar gesprokkeld, maar door het lokale bedrijfsleven.

Een woordvoerder van de overheid laat weten: "De stad Hanoi heeft de lokale bevolking opdracht gegeven om na te denken hoe men zo veel mogelijk toeristen naar Hanoi kan lokken en zij hebben rapport uitgebracht."

Vietnam is het tweede land in Zuidoost-Azië waar in 2020 een F1 Grand Prix gehouden worden. Eerder maakte Maleisië ook deel uit van dat lijstje, maar daar werd in 2017 de laatste race gehouden, door gebrek aan toeschouwers.

F1-kalender 2020: Klik hier om de Formule 1-kalender in je mobiel of tablet te zetten. Super handig!


0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.