Officieel: Valtteri Bottas blijft nog een jaar bij Mercedes

Het lag al een beetje voor de hand, maar vandaag was het verlossende woord daar. Mercedes verlengt het contract met Valtteri Bottas voor ten minste een jaar.

Officieel: Valtteri Bottas blijft nog een jaar bij Mercedes
© Mercedes F1

Mercedes AMG F1 heeft duidelijk voor een solide en bekende line-up gekozen. Samen met Lewis Hamilton en Valtteri Bottas zal Mercedes het hoofd moeten bieden aan de aanstormende Red Bull/Honda-combinatie met Max Verstappen en zijn nog onbekende teamgenoot.

Mercedes heeft het er duidelijk voor gekozen om voor een solide rijders line-up te kiezen. Met Valtteri Bottas weet de Duitse renstal exact met wie ze te maken hebben en wat hij kan. Een jongere coureur naast Lewis Hamilton plaatsen was nooit een keuze geweest.

Intussen is ook duidelijk geworden dat Mercedes-junior in 2020 terugkeert naar de Formule 1. De Fransman zal de plaats in nemen van Nico Hülkenberg bij Renault.

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!


Formule 1 podcast

GP Abu Dhabi 2019 - Nabeschouwing: Hamilton en Verstappen sluiten jaar in stijl af.
Klik en beluister

0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2020 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.