Officieel: Valtteri Bottas blijft nog een jaar bij Mercedes

Het lag al een beetje voor de hand, maar vandaag was het verlossende woord daar. Mercedes verlengt het contract met Valtteri Bottas voor ten minste een jaar.

Officieel: Valtteri Bottas blijft nog een jaar bij Mercedes
© Mercedes F1

Mercedes AMG F1 heeft duidelijk voor een solide en bekende line-up gekozen. Samen met Lewis Hamilton en Valtteri Bottas zal Mercedes het hoofd moeten bieden aan de aanstormende Red Bull/Honda-combinatie met Max Verstappen en zijn nog onbekende teamgenoot.

Mercedes heeft het er duidelijk voor gekozen om voor een solide rijders line-up te kiezen. Met Valtteri Bottas weet de Duitse renstal exact met wie ze te maken hebben en wat hij kan. Een jongere coureur naast Lewis Hamilton plaatsen was nooit een keuze geweest.

Intussen is ook duidelijk geworden dat Mercedes-junior in 2020 terugkeert naar de Formule 1. De Fransman zal de plaats in nemen van Nico Hülkenberg bij Renault.Formule 1 podcast

Grand Prix Italië - Wat een race wat een race. Max moest achteraan starten en verremde zich voor de chicane. We hebben een mooi gevecht gezien tussen Leclerc en Hamilton die ronde lang met elkaar in gevecht waren.
Klik, beluister en GENIET