Officieel: Toro Rosso vanaf 2020 als Alpha Tauri door het leven

Na 14 seizoenen zal de naam Scuderia Toro Rosso verdwijnen uit de Formule 1. Het satellietteam van Red Bull Racing zal vanaf volgend jaar door het leven gaan als Scuderia Alpha Tauri. Dit valt op te maken uit de voorlopige inschrijflijst van de FIA met betrekking tot het seizoen 2020.

Officieel: Toro Rosso vanaf 2020 als Alpha Tauri door het leven
©Getty Images / Red Bull Contentpool

De renstal die voortvloeit uit het Italiaanse Formule 1-team van Minardi en vanaf 2006 in handen is van Red Bull, heeft veel grote namen opgeleid voor de top van de Formule 1. Sebastian Vettel, Daniel Ricciardo en Max Verstappen mochten hun eerste ervaringen in de koningsklasse opdoen namens het Italiaanse broertje van de energiedrankjesfabrikant.

Toro Rosso wist eenmalig te zegevieren en dat was in Italië 2008. In de regen wist Vettel zichzelf op pole position te trainen en de race te winnen. Daarmee won Toro Rosso eerder een Grand Prix dan de hoofdmacht (Red Bull) zelf. 11 jaar later keerde de renstal pas terug op het ereschavot. Daniil Kyvat wist de derde plaats te bemachtigen tijdens de regenrace van Duitsland in 2019 en Pierre Gasly kwam als tweede over de eindstreep in Brazilië.

In 2020 blijft het team actief als het opleidingsteam van Red Bull, maar dan wel met de naam Alpha Tauri. Alpha Tauri is een modemerk van Red Bull wat duidelijk naar voren komt in het logo. Pierre Gasly en Daniil Kyvat zullen aanblijven als de coureurs.

Voor teambaas Franz Tost maakt de naamsverandering niet zo veel uit. "We blijven sowieso onderdeel van Red Bull, want Alpha Tauri is een kledingmerk van dezelfde eigenaar", aldus de Oostenrijkse teambaas.

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!


Formule 1 podcast

GP Abu Dhabi 2019 - Nabeschouwing: Hamilton en Verstappen sluiten jaar in stijl af.
Klik en beluister

0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2020 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.