VT1 7 aug - 12:00
VT2 7 aug - 16:00
VT3 8 aug - 12:00
QUALI 8 aug - 15:00
RACE 9 aug - 15:10

Officieel: Roy Nissany aangenomen als testcoureur van Williams F1

Officieel: Roy Nissany aangenomen als testcoureur van Williams F1
© Williams F1

Het Formule 1-team van Williams heeft vandaag Roy Nissany officieel in dienst genomen als testcoureur voor 2020. De overeenkomst gaat gepaard met enkele miljoenen, ook al is niet bekend om hoeveel geld het exact gaat.

Claire Williams heeft als plaatsvervangend teambaas vorig jaar al gezegd dat Williams F1 "niet zonder betalende coureurs kan" en dat is vandaag maar weer eens duidelijk geworden. Vandaag - nadat het team ruim een maand geleden de pers uitnodigde in Tel Aviv - duidelijk geworden dat Roy Nissany de officiële testcoureurs is geworden voor de oud-kampioenen.

In de twee week van december ontving de media van Williams F1 een uitnodiging ontvangen, om op dinsdag 14 januari 2020 in Tel Aviv - de geboorteplaats van Roy Nissany - een persconferentie bij te wonen. De naam 'Roy Nissany' werd in uitnodiging niet genoemd, toch had Williams F1 het over een "speciale aankondiging". Nou bleek de datum niet te kloppen, maar de strekking van het bericht wel.

Roy Nissany nam in Abu Dhabi, daags na de Grand Prix, deel aan de tests op het Yas Marina Circuit en is nu aangekondigd als testcoureurs voor de formatie uit Grove. Naar alle waarschijnlijkheid gaat de deal tussen de Israëlische coureur en het Formule 1-team van Williams gepaard met de financiële steun in de vorm van enkele miljoenen, geld wat Williams erg goed kan gebruiken.

De miljoenen zijn voor Williams F1 meer dan welkom en worden toegevoegd aan de miljoenen die Nicholas Latifi, die als tweede rijder naast George Russell is aangenomen, meebracht voor zijn rol als vaste waarde voor het team uit Grove.

De datum waarop Williams F1 het team en de nieuwe bolide aan de pers gaat presenteren is nog niet bekendgemaakt.

Roy Nissany bereikte in 2018 tijdens het F2-seizoen met Campos in België de tiende plaats en scoorde daarmee zijn enige punt. Hij zou uiteindelijk op plek 22 in het kampioenschap eindigen.

De vader van Roy Nissany

De vader van Roy, Chanoch Nissany, was de eerste Israëlische Formule 1-coureur ooit. In 2005 was hij derde coureur, bij Minardi tijdens de Grand Prix van Hongarije. Dit werd gedaan om zijn populariteit in Hongarije. Zijn rol van derde coureur bij Minardi heeft dan ook maar een paar rondjes geduurd. Na een paar rondjes op de Hungaroring belandde Nissany al meteen in de grindbak.

Nissany senior is ook de eerste Formule 1-coureur - tot nu toe - over de boardradio de legendarische woorden riep: "Guys, I'm coming in, I'm having too much grip!"

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Volgende F1 Grand Prix
Groot-Brittannië (2)
vrijdag 07 augustus 2020
12:00 - 13:30Eerste vrije training
16:00 - 17:30Tweede vrije training
zaterdag 08 augustus 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 09 augustus 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Groot-Brittannië (2)
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.