Officieel: Roy Nissany aangenomen als testcoureur van Williams F1

Het Formule 1-team van Williams heeft vandaag Roy Nissany officieel in dienst genomen als testcoureur voor 2020. De overeenkomst gaat gepaard met enkele miljoenen, ook al is niet bekend om hoeveel geld het exact gaat.

Officieel: Roy Nissany aangenomen als testcoureur van Williams F1
© Williams F1

Claire Williams heeft als plaatsvervangend teambaas vorig jaar al gezegd dat Williams F1 "niet zonder betalende coureurs kan" en dat is vandaag maar weer eens duidelijk geworden. Vandaag - nadat het team ruim een maand geleden de pers uitnodigde in Tel Aviv - duidelijk geworden dat Roy Nissany de officiële testcoureurs is geworden voor de oud-kampioenen.

In de twee week van december ontving de media van Williams F1 een uitnodiging ontvangen, om op dinsdag 14 januari 2020 in Tel Aviv - de geboorteplaats van Roy Nissany - een persconferentie bij te wonen. De naam 'Roy Nissany' werd in uitnodiging niet genoemd, toch had Williams F1 het over een "speciale aankondiging". Nou bleek de datum niet te kloppen, maar de strekking van het bericht wel.

Roy Nissany nam in Abu Dhabi, daags na de Grand Prix, deel aan de tests op het Yas Marina Circuit en is nu aangekondigd als testcoureurs voor de formatie uit Grove. Naar alle waarschijnlijkheid gaat de deal tussen de Israëlische coureur en het Formule 1-team van Williams gepaard met de financiële steun in de vorm van enkele miljoenen, geld wat Williams erg goed kan gebruiken.

De miljoenen zijn voor Williams F1 meer dan welkom en worden toegevoegd aan de miljoenen die Nicholas Latifi, die als tweede rijder naast George Russell is aangenomen, meebracht voor zijn rol als vaste waarde voor het team uit Grove.

De datum waarop Williams F1 het team en de nieuwe bolide aan de pers gaat presenteren is nog niet bekendgemaakt.

Roy Nissany bereikte in 2018 tijdens het F2-seizoen met Campos in België de tiende plaats en scoorde daarmee zijn enige punt. Hij zou uiteindelijk op plek 22 in het kampioenschap eindigen.

De vader van Roy Nissany

De vader van Roy, Chanoch Nissany, was de eerste Israëlische Formule 1-coureur ooit. In 2005 was hij derde coureur, bij Minardi tijdens de Grand Prix van Hongarije. Dit werd gedaan om zijn populariteit in Hongarije. Zijn rol van derde coureur bij Minardi heeft dan ook maar een paar rondjes geduurd. Na een paar rondjes op de Hungaroring belandde Nissany al meteen in de grindbak.

Nissany senior is ook de eerste Formule 1-coureur - tot nu toe - over de boardradio de legendarische woorden riep: "Guys, I'm coming in, I'm having too much grip!"

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!


Formule 1 podcast

GP Abu Dhabi 2019 - Nabeschouwing: Hamilton en Verstappen sluiten jaar in stijl af.
Klik en beluister

0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2020 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.