Officieel: Pierre Gasly krijgt nieuwe verbrandingsmotor

Officieel: Pierre Gasly krijgt nieuwe verbrandingsmotor
Foto: Pierre Gasly #10 (Toro Rosso) - Red Bull Racing Contentpool

Honda heeft na een grondige analyse besloten om de verbrandingsmotor van de auto van Pierre Gasly te vervangen. Daarmee moet de Fransman het voorlopig doen. Met ingang van 2018 mogen er reglementair maximaal drie ICU's (motoren) zonder gridstraffen gebruikt worden.

De Japanse motorleverancier van Toro Rosso heeft besloten om de turbolader en de MGU-H te vervangen. Dit na de ontdekking van een afwijking van de verbrandingsmotor van de Fransman. Pierre Gasly moest de Grand Prix van Australië voortijdig verlaten met motorische problemen.

Pierre Gasly zal aankomend weekend dus met een nieuwe ICU (verbrandingsmotor) ten tonele verschijnen. Het wordt daarmee de tweede van de maximaal drie toegestane motoren per seizoen per auto, maar Honda onderstreept dat ze geen andere keuze hadden.

"Het vervangen van onderdelen voor de tweede race van het seizoen is natuurlijk een moeilijke beslissing en het is verre van ideaal, zeker met de nieuwe regel dat er maximaal drie motoren per seizoen zijn geoorloofd", aldus Honda technisch directeur Toyoharu Tanabe.

"We denk echter wel dat het juiste is om nu te beslissen, we zullen ons blijven inzetten en ontwikkelen om herhaling van dit probleem te voorkomen."

Voorlopig is er nog geen gridstraf van toepassing voor Pierre Gasly, dit omdat de Fransman nog niet meer dat het maximale aantal motoren heeft gebruikt in het 2018-seizoen.

F1-kalender 2020: Klik hier om de Formule 1-kalender in je mobiel of tablet te zetten. Super handig!


0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.
Redactie Contact RSS Feeds Privacy Disclaimer Vacatures Huisregels Adverteren
Alle rechten voorbehouden © 2016-2020