Officieel: Ook de Formule 1 Grand Prix van Canada uitgesteld

De laatste dagen werden de vermoedens sterker en dinsdagavond kwam de Canadese GP-organisatie met het officiële bericht naar buiten: De Grand Prix van Canada is vanwege het COVID-19-virus uitgesteld. De sport spreekt bewust van uitstel, omdat men nog altijd de hoop heeft dat de 51-ste editie van de Canadese Grand Prix een nieuwe plek op de herziene kalender van 2020 krijgt.

Officieel: Ook de Formule 1 Grand Prix van Canada uitgesteld
© Getty Images/Red Bull Racing

Na het uitstellen van de acht eerste Grands Prix, Australië, Bahrein, Vietnam, China, Nederland, Spanje en Azerbeidzjan is ook Canada ten prooi gevallen aan de strenge maatregelen rond de uitbraak van het coronavirus. De organisatie van de Canadese Formule 1-race kan niets anders besluiten dan het GP-weekend uit te stellen. Met de nadruk op uitstellen. De organisatie hoopt nog steeds dat de F1-wedstrijd op een later te bepalen datum door kan gaan.

Formule 1-baas Chase Carey wil per se benadrukken dat de Grand Prix van Canada is uitgesteld, dus niet afgelast. En daarmee hoopt ook Carey dat het GP-weekend in Montreal een nieuwe plek op de kalender krijgt. "We hebben de afgelopen weken intensief samengewerkt met onze vrienden van de Canadese Grand Prix en steunen hen bij het nemen van dit besluit, om zo de veiligheid en gezondheid van de fans en de Formule 1-gemeenschap te kunnen veiligstellen", aldus Carey. "We kijken er naar uit om later dit jaar alsnog af te reizen naar Montreal."

De kansen voor de Canadese Grand Prix zijn na het uitstel klein geworden, omdat het evenement een fly-away-race is. Maar het is momenteel nog helemaal niet in te schatten hoe de mondiale uitbraak van het COVID-19-virus zich verder zal ontwikkelen. Dus hoop mag er altijd zijn.

Gerelateerde onderwerpen Formule 1Chase CareyCoronavirusF1 GP CanadaF1 GP Canada 2020
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Bahrein
vrijdag 26 maart
Eerste vrije training
12:30 - 13:30
Tweede vrije training
16:00 - 17:00
zaterdag 27 maart
Derde vrije training
13:00 - 14:00
Kwalificatie
16:00 - 17:00
zondag 28 maart
Race
17:00 - 19:00
Meer Bahrein GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.