Officieel: Niki Lauda onderging succesvolle longtransplantatie

Niki Lauda heeft donderdag een succesvolle longtransplantatie ondergaan, zo heeft het AKH ziekenhuis in het Oostenrijkse Wenen donderdag officieel bekendgemaakt.

Officieel: Niki Lauda onderging succesvolle longtransplantatie
©Getty Images / Red Bull Racing

Eerder werd bekendgemaakt in de Oostenrijkse media dat de drievoudig wereldkampioen 12 dagen op de intensive care had gelegen, en dat was waarschijnlijk ook zo. Maar het klopte niet dat Lauda al van deze afdeling af was, zo blijkt nu. Sterker nog, hij zal na deze longtransplantatie tenminste nog een week op de intensive care liggen.

Het AKH ziekenhuis kwam donderdag met een officiële verklaring naar buiten.

"Vanwege een ernstige longziekte moest Niki Lauda vandaag [donderdag 2 augustus 2018] bij de AKH Wenen een longtransplantatie ondergaan. De transplantatie werd met succes uitgevoerd door Walter Klepetko, hoofd van de klinische afdeling voor thoraxchirurgie en Konrad Hötzenecker.

We vragen om uw begrip dat het gezin geen openbare verklaringen aflegt en de privacy van de familie Lauda respecteert", aldus de complete persverklaring van het AKH ziekenhuis.

Naar verwachting zal Niki Lauda een langdurig periode van herstel tegemoet gaan. Een longtransplantatie gaat na een succesvolle ingreep gepaard met het slikken van een veelvoud aan medicijnen die veel vragen van het lichaam.

Wij wensen Niki Lauda een spoedig herstel na deze zware medische ingreep.

Update 1: Er wordt her en der in de media gesproken over de kritieke toestand van Lauda. Maar dat geldt altijd wanneer een patiënt op de intensive care ligt. Na een longtransplantatie blijft de patiënt tenminste een week op de intensive care liggen om eventuele afstoting van getransplanteerde organen te kunnen controleren.
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.