Officieel: Grand Prix van China 2020 voorlopig uitgesteld

Officieel: Grand Prix van China 2020 voorlopig uitgesteld
© F1 Media

De kogel is nu officieel door de kerk. De Chinese Grand Prix is uitgesteld en het is nog niet duidelijk wanneer de race in Shanghai dan wel verreden wordt. De situatie rondom het coronavirus biedt de FIA geen andere mogelijkheid dan de race uit te stellen.

De FIA en de Formule 1 hebben vandaag even na 13:00 uur een officiële verklaring vrijgegeven, waarin wereldkundig wordt gemaakt dat de Grand Prix van China niet in het weekend van 17 tot en met 19 april gehouden zal worden. En daarmee ontstaat er een gat in de F1-kalender. Hoe en of de FIA en Liberty Media dat gat gaan opvullen is op dit moment niet bekend. De organisatie in Rusland heeft eerder al laten weten niets te voelen voor een kalender-swap met China.

Ook al lijkt de situatie rondom de uitbraak van het coronavirus zich wereldwijd te stabiliseren, toch is besloten om de Grand Prix van China niet te laten plaatsvinden, in het geplande GP-weekend. Of de Chinese Grand Prix een andere plek op de kalender krijgt, is voorlopig niet bekend. Maar als geen enkele Grand Prix van plek wil ruilen met China, lijkt het voorbestemd dat de Formule 1 een beroep zal doen op de Grand Prix van Abu Dhabi.

Abu Dhabi zou eventueel verder naar achter geschoven kunnen worden, bijvoorbeeld naar 13 december. Zo zou de datum - die oorspronkelijk voor Abu Dhabi bestemd was - beschikbaar kunnen komen voor de Grand Prix van China. Voorlopig hebben de Formule 1 en de FIA er een behoorlijke kluif aan om van het uitstel van de Grand Prix van China geen afstel te maken.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.