Officieel: Grand Prix van China 2020 voorlopig uitgesteld

De kogel is nu officieel door de kerk. De Chinese Grand Prix is uitgesteld en het is nog niet duidelijk wanneer de race in Shanghai dan wel verreden wordt. De situatie rondom het coronavirus biedt de FIA geen andere mogelijkheid dan de race uit te stellen.

Officieel: Grand Prix van China 2020 voorlopig uitgesteld
© F1 Media

De FIA en de Formule 1 hebben vandaag even na 13:00 uur een officiële verklaring vrijgegeven, waarin wereldkundig wordt gemaakt dat de Grand Prix van China niet in het weekend van 17 tot en met 19 april gehouden zal worden. En daarmee ontstaat er een gat in de F1-kalender. Hoe en of de FIA en Liberty Media dat gat gaan opvullen is op dit moment niet bekend. De organisatie in Rusland heeft eerder al laten weten niets te voelen voor een kalender-swap met China.

Ook al lijkt de situatie rondom de uitbraak van het coronavirus zich wereldwijd te stabiliseren, toch is besloten om de Grand Prix van China niet te laten plaatsvinden, in het geplande GP-weekend. Of de Chinese Grand Prix een andere plek op de kalender krijgt, is voorlopig niet bekend. Maar als geen enkele Grand Prix van plek wil ruilen met China, lijkt het voorbestemd dat de Formule 1 een beroep zal doen op de Grand Prix van Abu Dhabi.

Lees hieronder verder

Abu Dhabi zou eventueel verder naar achter geschoven kunnen worden, bijvoorbeeld naar 13 december. Zo zou de datum - die oorspronkelijk voor Abu Dhabi bestemd was - beschikbaar kunnen komen voor de Grand Prix van China. Voorlopig hebben de Formule 1 en de FIA er een behoorlijke kluif aan om van het uitstel van de Grand Prix van China geen afstel te maken.

Gerelateerde onderwerpen Formule 1CoronavirusF1 GP ChinaF1 GP China 2020FIAFormule 1 2020Liberty Media
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Bahrein
vrijdag 26 maart
Eerste vrije training
12:00 - 13:30
Tweede vrije training
16:00 - 17:30
zaterdag 27 maart
Derde vrije training
13:00 - 14:00
Kwalificatie
16:00 - 17:00
zondag 28 maart
Race
16:10 - 18:10
Meer Bahrein GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.