Officieel: GP Mexico tot en met 2022 op de Formule 1 kalender

Officieel: GP Mexico tot en met 2022 op de Formule 1 kalender
© Getty Image/Red Bull Contentpool

De kogel is door de kerk voor de Mexicaanse Grand Prix. De Formule 1 zal tenminste tot en met 2022 Mexico-Stad aandoen. Dit is op de officiële website van de sport bevestigd.

De organisatie achter de Grand Prix van Mexico heeft een overeenkomst met de Formule 1 gesloten en het contract met minimaal drie jaar verlengd. De Mexicaanse Grand Prix zal tenminste tot en met 2022 op de F1-kalender staan.

De belangrijkste reden voor de contractverlenging is dat de Formule 1 meer dan ooit leeft in het Zuid-Amerikaanse land. De laatste vier edities verwelkomde 1,3 miljoen bezoekers. Daarnaast is de economische motor goed voor een totale omzet van 739 miljoen dollar.

"We zijn verheugd onze samenwerking met Mexico-Stad te hebben verlengd", aldus Chase Carey. "De burgemeester van Mexico-Stad - Claudia Sheinbaum Pardo - onderstreept dat de verlenging van het contract mogelijk is door gebruik te maken van een nieuw financieringsmodel, zonder daarbij publieke middelen in te zetten."

Sinds de terugkeer van de Formule 1 in 2015 won de promotor van de Mexicaanse Grand Prix viermaal op rij de FIA-prijs voor het beste evenement.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.