Officieel: GP Mexico tot en met 2022 op de Formule 1 kalender

De kogel is door de kerk voor de Mexicaanse Grand Prix. De Formule 1 zal tenminste tot en met 2022 Mexico-Stad aandoen. Dit is op de officiële website van de sport bevestigd.

Officieel: GP Mexico tot en met 2022 op de Formule 1 kalender
© Getty Image/Red Bull Contentpool

De organisatie achter de Grand Prix van Mexico heeft een overeenkomst met de Formule 1 gesloten en het contract met minimaal drie jaar verlengd. De Mexicaanse Grand Prix zal tenminste tot en met 2022 op de F1-kalender staan.

De belangrijkste reden voor de contractverlenging is dat de Formule 1 meer dan ooit leeft in het Zuid-Amerikaanse land. De laatste vier edities verwelkomde 1,3 miljoen bezoekers. Daarnaast is de economische motor goed voor een totale omzet van 739 miljoen dollar.

"We zijn verheugd onze samenwerking met Mexico-Stad te hebben verlengd", aldus Chase Carey. "De burgemeester van Mexico-Stad - Claudia Sheinbaum Pardo - onderstreept dat de verlenging van het contract mogelijk is door gebruik te maken van een nieuw financieringsmodel, zonder daarbij publieke middelen in te zetten."

Sinds de terugkeer van de Formule 1 in 2015 won de promotor van de Mexicaanse Grand Prix viermaal op rij de FIA-prijs voor het beste evenement.Formule 1 podcast

GP van Japan - Het weekend van Verstappen in Hondaland: was het een drama, een ramp, een afgang of een verschrikking? Plus, Verstappen en Red Bull: is er nog wel een toekomst samen? Detail: Max Verstappen na zomerstop 31 punten, Alexander Albon 48 punten.
Klik en beluister