Officieel: Formule 1 Grand Prix in Baku definitief uitgesteld

Officieel: Formule 1 Grand Prix in Baku definitief uitgesteld
© F1 Media

Zondag werd al duidelijk dat de Grand Prix van Azerbeidzjan uitgesteld ging worden. Vandaag [maandag 23 maart] hebben de Formule 1 en de FIA officieel bekendgemaakt dat de Formule 1-race door de straten van Baku definitief is uitgesteld. Of het van afstel komt, is nog niet duidelijk.

De Formule 1 en de FIA staan voor de loodzware taak om de uitgestelde Grands Prix in 2020 nog op de F1-kalender te zetten. Met het uitstel van de Grand Prix in Azerbeidzjan, door op zondag 7 juni gepland stond, zijn er acht Grands Prix uitgesteld of afgelast. De Grands Prix die definitief niet in 2020 gehouden worden zijn die in Australië en Monaco.

Door de wereldwijde uitbraak van het coronavirus begint het Formule 1-seizoen later dan ooit tevoren. Als het seizoen inderdaad in Canada op 14 juni begint hebben we 196 dagen zonder Formule 1 Grand Prix gezeten. Of het er van komt, dat de Formule 1 Grand Prix van Canada mag doorgaan, is nog afwachten.

Lees ook: Late seizoensopeners: F1 van het verleden, naar het heden

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.