Officieel: Fernando Alonso stopt na 2018 met de Formule 1

Fernando Alonso heeft vanmiddag om precies 17:00 uur Nederlandse tijd bekend gemaakt dat hij na 17 jaar stopt met de Formule 1. Wat de Spanjaard na 2018 wel gaat doen is nog niet bekend.

Officieel: Fernando Alonso stopt na 2018 met de Formule 1
©McLaren F1

Alonso kende hoogte- en dieptepunten in 17 jaar Formule 1. De Spanjaard behaalde in de F1 met Renault twee wereldtitels in 2005 en 2006, won tot nu toe 32 grands prix, scoorde 22 pole-positions en stond 97 keer op het podium. In totaal reed de Spanjaard 1893 WK-punten bij elkaar.

Wie de Spaanse Formule 1-coureur in 2019 bij McLaren gaat opvolgen is nog niet bekend. Wel is bekend dat McLaren niet gaat werken met twee jongere coureurs. Ook is niet bekend of Stoffel Vandoorne ook in 2019 voor de Britse formatie uitkomt.

Het geduld van de Europese racefans werd behoorlijk op de proef gesteld. De bekendmaking liet namelijk lang op zich wachten, omdat de Spanjaard de aankondiging vooral ook in de VS, waar het uren vroeger is dan in Europa, wereldkundig wilde maken.

Het enige wat daar de reden van zou kunnen zijn, is dat Alonso er wellicht voor kiest om volgend jaar uit te komen in de IndyCar-series om zijn droom, The Triple Crown, na te jagen. Maar dat is nog even koffiedik kijken.
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.