Na succes van 2020

Officieel: De Formule 1 keert in 2021 terug in Portugal

De GP van Portugal stond lang bovenaan het lijstje om de derde positie in de F1-kalender op te vullen. Vandaag laat de Formule 1 weten dat de derde ronde van het kampioenschap inderdaad in Portugal gehouden zal worden.

Officieel: De Formule 1 keert in 2021 terug in Portugal
© F1.com | Circuit Autódromo Internacional do Algarve, of in het kort Portimão Circuit

Na Bahrein en Imola is het wederom de beurt aan het Portugese Portimao. Daar zal de derde ronde van het F1-kampioenschap verreden worden. "We zijn verheugd om aan te kondigen dat de Formule 1 opnieuw zal racen in Portimao, na het enorme succes van de race vorig jaar", aldus Stefano Domenicali, President en CEO van Formula 1.

Het grootste obstakel waren de COVID19-maatregelen in Portugal. Maar die hobbel is door de Formule 1, in samenwerking met de Portugese overheid, genomen. Domenicali is daarvoor erg dankbaar. "We willen de promotor en de Portugese regering bedanken voor hun harde werk en toewijding om ons op dit punt te krijgen. We zijn zelfverzekerd en enthousiast over ons seizoen 2021, nadat we vorig jaar hebben laten zien dat we 17 races veilig kunnen afleveren en onze miljoenen fans spannende races kunnen bezorgen in een moeilijke tijd. We hopen dit seizoen weer fans op een veilige manier te verwelkomen in Portimao en werken samen met de promotor aan de details van dat plan."

Rita Marques, staatssecretaris van Toerisme van Portugal, voegde toe: "Het houden van grote evenementen in ons land is erg belangrijk voor het imago en de internationale promotie van Portugal als toeristische bestemming, en daarom zien we met grote belangstelling de terugkeer van de Formule 1. naar de Algarve in 2021. Ik wil de FIA ​​en F1 bedanken voor hun vertrouwen in Portugal, de Algarve en de Algarve International Racetrack door ons land te kiezen als gastheer voor een etappe van de F1-kalender, en ik wil onze volledige toewijding uiten om er een groot succes."

Met de officiële bevestiging van de GP van Portugal is de F1-kalender helemaal rond. Alleen ontbreken de eventuele sprintraces nog. Er wordt momenteel nog steeds onderzocht of die plaats kunnen vinden in Italië, Canada en Brazilië.

Check hier de complete F1-kalender van 2021

Gerelateerde onderwerpen Formule 1Circuit PortimãoCoronavirusCOVID19F1 GP Portugal 2021F1 nieuws 2021Formule 1 2021PortimaoRita MarquesStefano Domenicali
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Emilia-Romagna
vrijdag 16 april
Eerste vrije training
11:00 - 12:00
Tweede vrije training
14:30 - 15:30
zaterdag 17 april
Derde vrije training
11:00 - 12:00
Kwalificatie
14:00 - 15:00
zondag 18 april
Race
15:00 - 17:00
Meer Emilia-Romagna GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.