Officieel: De bijrol van Esteban Ocon bij Mercedes AMG F1

Het lag al een beetje in de lijn der verwachtingen, maar vrijdag werd het officieel. Esteban Ocon is met ingang van 2019 de officiële reserve- en testcoureur voor Mercedes AMG F1.

Officieel: De bijrol van Esteban Ocon bij Mercedes AMG F1
©Racing Point

De Fransman zal voornamelijk zijn tijd slijten in de simulator van de duitse formatie en act te présence geven tijdens de verschillende officiële testdagen.

Na de officiële bekendmaking dat Robert Kubica in 2019 zijn comeback maakt bij het Formule 1-team van Williams, bleef er voor Ocon niets anders over dan zich te melden bij Mercedes.

"We hebben voldoende plannen met hem. Hij zal erg nauw bij het Mercedes-team betrokken worden en is onze reserve- en derde coureur", onthult Mecedes-teambaas Toto Wolff aan Motorsport.com.

Ocon zal zich in 2019 moeten schikken met een bijrol in de Formule 1. "We zijn van plan om hem de pre-season test en de in-season test te laten doen, al is dat nog niet helemaal geregeld. Verder zal hij natuurlijk erg veel tijd doorbrengen in de simulator", aldus Wolff.
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.