Officieel: Daniel Ricciardo verlaat Red Bull voor Renault

Red Bul Racing heeft aan het begin van de middag bevestigd dat Daniel Ricciardo het team aan het eind van het seizoen gaat verlaten. Vanaf 2019 zal de Australiër werkzaam zijn bij het Formule 1-team van Renault.

Officieel: Daniel Ricciardo verlaat Red Bull voor Renault
©Getty Images / Red Bull Racing

Red Bull respecteert besluit Ricciardo

Teambaas Christian Horner heeft laten weten dat Red Bull het besluit van Daniel Ricciardo respecteert.

"We respecteren zijn besluit om Red Bull te verlaten en wensen hem veel succes voor de toekomst. Ook willen wij Daniel bedanken voor zijn toewijding aan het team en de belangrijke rol die hij bij ons speelde sinds 2014."

Daniel Ricciardo won tot op heden zeven grands prix en stond negenentwintig keer op het podium voor de Oostenrijkse formatie.

Welke coureur vanaf 2019 het stoeltje van Ricciardo overneemt is nog niet bekend. Wel is bekend dat Carlos Sainz nog steeds onder contract staat bij Red Bull, maar het zelfde geldt voor Toro Rosso-rijder Pierre Gasly.

Red Bull heeft meerdere opties om de Australiër te vervangen, maar voorlopig zijn er nog negen races te rijden in 2018 en Red Bull geeft aan om zich eerst volledig te focussen op 2018.

"We hebben meerdere opties en die gaan we nu eerst bestuderen. Voorlopig willen de kansen van Daniel en Max [Verstappen] optimaal benutten in de laatste negen races van dit seizoen."
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.