Officieel: Alfa Romeo vanaf 2018 titelsponsor van Sauber

Sauber gaat vanaf 2018 een meerjarig partnerschap aan met het Italiaanse Alfa Romeo, zo laat Sauber woensdag weten. Zowel op technisch als of commercieel vlak zullen de twee partijen met elkaar gaan samenwerken, aldus het persbericht van Sauber F1. Met de samenwerking komt de naam Alfa Romeo na meer dan 30 jaar afwezigheid in de Formule terug in de koningsklasse van de autosport.

Officieel: Alfa Romeo vanaf 2018 titelsponsor van Sauber
Foto: Pascal Wehrlein #94 (Sauber) - Bron: Sauber F1 Media

Alfa Romeo is onderdeel van het moederbedrijf Fiat Chrysler. Algemeen directeur Sergio Marchionne laat weten: "De overeenkomst met Sauber is een forse stap richting het opnieuw vormgeven van het merk Alfa Romeo. Het merk [Alfa Romeo] zal absoluut voordeel hebben door deze samenwerking met Sauber en hun enorme ervaring."

Voorzitter van de Sauber Holding Groep, Pascal Picci: "We zij verheugd om Alfa Romeo welkom te heten bij het Sauber F1 Team. Alfa Romeo heeft een lange en succesvolle geschiedenis in de Formule 1 en we zijn er trots op dat ze ons hebben uitgekozen om mee samen te werken. We kijken uit naar een vruchtbare samenwerking."

Of de samenwerking tussen Sauber F1 en Alfa Romeo van invloed is op de line-up van Sauber voor 2018 is niet bekend gemaakt.

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!


Formule 1 podcast

GP Abu Dhabi 2019 - Nabeschouwing: Hamilton en Verstappen sluiten jaar in stijl af.
Klik en beluister

0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2020 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.