Officieel: Alfa Romeo Racing verlengt met Räikkönen en Giovinazzi

Het werd de afgelopen weken al meermaals gesuggereerd dat Kimi Räikkönen en Antonio Giovinazzi ook in 2021 voor Alfa Romeo Racing zouden uitkomen. En dat is vandaag door de Zwitserse renstal officieel bevestigd.

Officieel: Alfa Romeo Racing verlengt met Räikkönen en Giovinazzi
© Alfa Romeo F1

Kimi Räikkönen en Antonio Giovinazzi zullen ook in 2021 voor Alfa Romeo Racing rijden. Dat heeft de Zwitserse renstal vandaag (vrijdag) bekendgemaakt. Naast teambaas Frédéric Vasseur, die erg in zijn nopjes is met zijn rijderskoppel, zijn de beide coureurs ook erg te spreken over hun contractverlening.

"Alfa Romeo Racing is meer dan een team voor mij, het is als een tweede familie", laat Räikkönen in het communiqué optekenen. "Veel van de gezichten die bij het team rondliepen toen ik in 2001 mijn Formule 1-debuut maakte, zijn er nog steeds. De unieke sfeer van dit team geeft mij de extra motivatie om door te gaan", aldus de Fin die volgend jaar - in zijn negentiende F1-seizoen - de respectabele leeftijd van 42 bereikt.

"Het team heeft me veel vertrouwen gegeven en ik heb mijn best gedaan om dit vertrouwen door middel van hard werken en toewijding terug te betalen", aldus de 26-jarige Giovinazzi. "We hebben een aantal goede resultaten behaald en ik heb het gevoel dat ik mijn steentje heb bijgedragen om het team vooruit te helpen."

"De weg is echter nog lang en er is nog veel meer dat we samen kunnen en willen bereiken", aldus de 26-jarige Italiaan, die momenteel met twee punten een punt voorsprong op zijn teamgenoot, op de zestiende plek in het kampioenschap staat.

Gerelateerde onderwerpen Formule 1Alfa Romeo F1Antonio GiovinazziF1 nieuws 2020Formule 1 2020Formule 1 2021Kimi RäikkönenSilly Season
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Bahrein
vrijdag 26 maart
Eerste vrije training
12:30 - 13:30
Tweede vrije training
16:00 - 17:00
zaterdag 27 maart
Derde vrije training
13:00 - 14:00
Kwalificatie
16:00 - 17:00
zondag 28 maart
Race
17:00 - 19:00
Meer Bahrein GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.