Hele F1-seizoen in gevaar?

Officieel: De Grand Prix van Australië door coronavirus afgelast

Nadat het Formule 1-team van McLaren zich heeft teruggetrokken uit het Australische GP-weekend ziet de Formule 1 geen andere uitweg dan de seizoensopener in Australië voor onbepaalde tijd uit te stellen.

Officieel: De Grand Prix van Australië door coronavirus afgelast
© Pirelli

Het Formule 1-team van McLaren heeft zich, nadat een van hun teamleden positief is getest op het coronavirus, teruggetrokken uit het Grand Prix-weekend van Australië. Het Britse team wil op geen enkele manier anderen in gevaar brengen en kwam vrijdagochtend tot dit drastische besluit. Een enorme domper op het GP-weekend waarin het F1-seizoen geopend moest worden.

Na een spoedberaad tussen de Formule 1, de FIA, de organisator van de Australische Grand Prix en het Australische ministerie van Volksgezondheid en Welzijn is men overeengekomen om de Australische Grand Prix uit te stellen. Maar de overweging van de overheden is niet doorslaggevend geweest, want het gros van de resterende Formule 1-teams [zonder McLaren F1] was het erover eens dat de race in Melbourne niet moest doorgaan.

De Formule 1 heeft laten weten dat ze geen andere uitweg ziet dan het hele GP-weekend, als gevolg van de terugtrekking van McLaren F1, af te blazen en de Grand Prix van Australië een andere plek te geven op de kalender. Wat dit officiële bericht inhoudt voor het volgende GP-weekend in Bahrein is nog niet duidelijk.

Hoe het met de rest van het seizoen is gesteld moet op korte termijn duidelijk worden. | Lees: Gerucht: 'Formule 1-seizoen 2020 begint op 7 juni in Azerbeidzjan'

Gerelateerde onderwerpen Formule 1CoronavirusF1 GP AustraliëF1 GP Australië 2020FIAFOMLiberty Media
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Bahrein
vrijdag 26 maart
Eerste vrije training
12:30 - 13:30
Tweede vrije training
16:00 - 17:00
zaterdag 27 maart
Derde vrije training
13:00 - 14:00
Kwalificatie
16:00 - 17:00
zondag 28 maart
Race
17:00 - 19:00
Meer Bahrein GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.