Filmdag Alpine A521

Ocon sluit de shake down van de A521 met een brede glimlach af

Dinsdag werd de Alpine A521 online ontsluiert. Het omgedoopte Renault Sport maakt plaats voor Alpine F1 Team en de formatie heeft hoge verwachtingen voor het komende seizoen. Esteban Ocon mocht zijn nieuwe F1-bolide woensdag voor het eerst uitproberen.

Ocon sluit de shake down van de A521 met een brede glimlach af
© Alpine Racing | Esteban Ocon shake down Silverstone | Woensdag 3 maart 2021

Esteban Ocon had de eer om als eerste de Alpine A521 uit te proberen. Net als de meeste teams werd de shake down uitgevoerd op het Brits nationale circuit van Silverstone. Helaas moest Ocon nog even zijn ongeduld de baas blijven, omdat er nog al wat mist op het circuit hing.

Maar uiteindelijk mocht de Fransman, vlak voordat hij zijn nieuwe helm onthulde, plaatsnemen in zijn splinternieuwe werkplek. Ocon had er lang naar uitgekeken en net zoals altijd was het "weer een speciaal moment", aldus de Alpine F1-coureur. "Het was erg leuk vandaag. Allereerst was het fijn om weer in de auto te zitten en dat op het circuit van Silverstone, het blijft speciaal", steekt Ocon van wal. "De auto voelde goed aan en we zijn erin geslaagd om ons programma compleet uit te voeren."

Voor de shake down gebruikte Alpine een van hun twee filmdagen (er zijn twee filmdagen per jaar toegestaan, van elk maximaal 100 km). Ocon had wel langer willen rijden dan die 100 km, zo geeft hij toe. "We moesten even wachten totdat de mist was opgetrokken. Daarna was de baan droog en het was weer lekker om in de auto te rijden. Ik wou dat ik meer [dan 100 km] kon rijden, maar ondanks dat stapte ik uit de auto met een brede glimlach op mijn gezicht."

© Alpine Racing | Esteban Ocon shake down Silverstone | Woensdag 3 maart 2021

De eerst volgende keer dat de A521 weer in actie komt is volgende week in Bahrein, waar andere omstandigheden zijn, zoals droog en een stuk hogere temperaturen. "Volgende week gaan we naar Bahrein, en daar zullen de omstandigheden meer representatief zijn voor het seizoen, met hogere temperaturen, enzovoorts", aldus Ocon.

Teamgenoot Fernando Alonso moest deze week verstek laten gaan, omdat hij eerder een tweede operatie, als gevolg van zijn fietsongeval vorige maand, moest ondergaan. De verwachting is dat de Spaanse Formule 1-coureur er volgende week in Bahrein gewoon bij is.

Gerelateerde onderwerpen Formule 1Alpine F1 TeamEsteban OconF1 nieuws 2021Fernando AlonsoFormule 1 2021
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Emilia-Romagna
vrijdag 16 april
Eerste vrije training
11:00 - 12:00
Tweede vrije training
14:30 - 15:30
zaterdag 17 april
Derde vrije training
11:00 - 12:00
Kwalificatie
14:00 - 15:00
zondag 18 april
Race
15:00 - 17:00
Meer Emilia-Romagna GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.