Ocon scoort twee punten in Canada, Pérez roemloos op P14

Force India F1 heeft opnieuw enkele punten kunnen scoren tijdens de Grote Prijs van Canada. Esteban Ocon heeft de eer hoog gehouden door als negende te eindigen en twee WK-punten mee naar huis te nemen. Sergio Pérez eindige roemloos op een veertiende plaats.

Ocon scoort twee punten in Canada, Pérez roemloos op P14
©Force India

De Pink Panthers stonden er goed voor nadat ze zich in de top 10 hadden gekwalificeerd. Daar waar ze vorig jaar als vanzelfsprekend daar te vinden waren, heeft het dit seizoen even geduurd voordat ze beide auto’s in de top 10 konden kwalificeren. Het was daarom ook zaak om de start goed door te komen. Dat lukte in eerste instantie wonderwel, waarbij Ocon de Renault rijder Hülkenberg voorbij stak. Dat was een goede uitgangspositie.

De chaos van de safety car deed de Pink Panthers niet goed. Bij de herstart raakten Sainz en Pérez elkaar en daardoor raakte Pérez van de baan. Hij kwam als 14e de aan weer op. Ocon reed ondertussen een sterke race verder, ook na de pitstops waar hij weer aanhaakte aan de beide Renaults. Pérez probeerde het nog bij Magnussen maar hij koos eieren voor zijn geld en liet hem uiteindelijk gaan. Dat betekende dus nul punten voor de Mexicaan.
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:
Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.