VT110 jul - 11:00
VT210 jul - 15:00
VT311 jul - 12:00
QUALI11 jul - 15:00
RACE12 jul - 15:10

Ocon over Max Verstappen: "Hebben altijd respect voor elkaar gehad"

Ocon over Max Verstappen: "Hebben altijd respect voor elkaar gehad"
© Renault F1

Esteban Ocon begint in 2020 aan zijn tweede Formule 1-avontuur. Na een seizoen droog te hebben gestaan, op de reservebank bij Mercedes, keert de Fransman dit jaar terug bij Renault F1.

Esteban Ocon heeft een tweejarig contract getekend bij Renault Sport F1 en zal naast Daniel Ricciardo de eer voor de Franse renstal verdedigen. De kans dat Esteban Ocon en Max Verstappen elkaar op de baan - in direct gevecht voor posities - tegen zullen komen, is klein. Maar dat was tijdens hun kart- en Formule 3-periode wel anders. De verse Renault-coureur laat in een vraaggesprek met de Britse editie van ESPN weten dat er altijd respect heeft geheerst tussen hem en de Nederlander.

De laatste keer dat Ocon en Verstappen elkaar op de baan tegenkwamen was tijdens de Grand Prix van Brazilië in 2018, toen de Fransman - toen nog rijdend voor Force India Racing Point - zichzelf van een ronde achterstand wilde ontdoen en in dat proces Max Verstappen, die aan de leiding reed, van de baan beukte. Verstappen zag de zege door dat incident aan zijn neus voorbij gaan. Na de race zocht de Nederlander Ocon op om verhaal te halen. De onnozele reactie van Ocon triggerde Verstappen, die hem vervolgens enkele keren een fikse duw gaf. Verstappen kreeg daarvoor een disciplinaire taakstraf van de FIA.

"We hebben elkaar de afgelopen tijd niet gesproken. Maar we zijn professionele coureurs, dus het belangrijkste is dat we geen toestanden laten ontstaan", steekt Ocon van wal. "En wat er de laatste keer op de baan is gebeurd, gebeurde op de baan en niet naast de baan, dus we moeten dat soort dingen los van elkaar zien. Maar absoluut, in het verleden - toen we nog erg close met elkaar racete - waren er spanningen tussen ons, maar we zijn altijd respectvol met elkaar omgegaan en dat is belangrijk."

Volgens Ocon ligt hun kartperiode ten grondslag aan de - soms extreme - rivaliteit tussen hem en Max Verstappen. "Zodra we elkaar op de baan tegenkwamen ging het er hard aan toe, maar het ging er nog harder aan toe tussen hem [Verstappen] en Charles [Leclerc]", vervolgt Ocon. "Toen ik de kartsport verliet, kartten zij nog verder en dat werd van tijd tot tijd vuurwerk op de baan. En toen kwamen we [Ocon en Verstappen, red.] elkaar weer tegen in de Formule 3 en we raceten voor de titel en de rivaliteit vierde hoogtij, maar zoals ik al zei, je moet op de baan en naast de baan los van elkaar zien. Naast de baan moet respectvol zijn en dat is wat het altijd is geweest", aldus Ocon.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Volgende F1 Grand Prix
Oostenrijk (2)
vrijdag 10 juli 2020
11:00 - 12:30Eerste vrije training
15:00 - 16:30Tweede vrije training
zaterdag 11 juli 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 12 juli 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Oostenrijk (2)
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.