Ocon staat een jaartje stil, Pérez: 'dat kan erg schadelijk zijn'

Esteban Ocon heeft voor 2019 definitief geen F1-stoeltje weten te bemachtigen. De Fransman staat voorlopig droog en dat is volgens zijn voormalig teamgenoot Sergio Pérez schadelijk voor zijn carrière.

Ocon staat een jaartje stil, Pérez: 'dat kan erg schadelijk zijn'
©Racing Point F1

Formule 1-coureur Sergio Pérez vreest voor de carrière van zijn voormalig teamgenoot Esteban Ocon. Ocon moest zijn plekje bij het voormalige Force India F1-team afstaan aan Lance Stroll. Nu staat Ocon met lege handen en dat is geen goede zaak. Zo laat Pérez weten tegenover Motorsport.com. "Dit gaat hem schaden", laat de Mexicaan weten.

Nadat Lance Stroll werd aangetrokken door Racing Point, het voormalige Force India, probeerde Esteban aan te kloppen bij Renault, maar de Franse renstal wist Daniel Ricciardo los te weken bij Red Bull Racing. Daarna probeerde Ocon het bij Toro Rosso en McLaren, maar door zijn banden met Mercedes gaven deze teams nul op rekest.

"Een jaar lang aan de kant meekijken kan heel veel veranderen", zo laat Pérez optekenen. "De Formule 1 verandert ieder jaar enorm." Pérez denkt dat de positie die Ocon nu geniet bij Mercedes AMG als derde rijder hem kan redden. "Hij zit daar op de goede plek, maar eigenlijk zou hij gewoon moeten rijden in de F1. Ocon is een van de beste coureurs in de sport."

Toch vindt de Mexicaan Ocon nog wat onvolwassen. De twee kwamen elkaar regelmatig tegen op de baan en aanvaringen met uitvalbeurten waren het gevolg. "Ik vind Ocon nog wat onvolwassen, maar dat zal met de jaren wel komen", weet Pérez.Formule 1 podcast

GP van Japan - Het weekend van Verstappen in Hondaland: was het een drama, een ramp, een afgang of een verschrikking? Plus, Verstappen en Red Bull: is er nog wel een toekomst samen? Detail: Max Verstappen na zomerstop 31 punten, Alexander Albon 48 punten.
Klik en beluister

Volgende F1 Grand Prix
Mexico
vrijdag 25 oktober 2019
17:00 - 18:30Eerste vrije training
21:00 - 22:30Tweede vrije training
zaterdag 26 oktober 2019
17:00 - 18:00Derde vrije training
20:00 - 21:00Kwalificatie
zondag 27 oktober 2019
20:10 - 22:10Race