Ocon: 'Ik zal iedere gelegenheid met beide handen aanpakken'

Esteban Ocon heeft gezegd dat hij iedere gelegenheid die zich in de Formule 1 voordoet met beide handen aanpakt. Nadat Racing Point (voorheen Force India) eind 2018 het contract met de Fransman niet verlengde, heeft hij de post als reservecoureur van Mercedes stevig in handen.

Ocon: 'Ik zal iedere gelegenheid met beide handen aanpakken'
©Racing Point

"Ik ben er positief over mijn huidige situatie", zei Ocon tegen het Belgische RTBF. "Ik heb een nieuwe baan bij een top team wat vele titels heeft gewonnen. Het is ook het team wat mij al zolang ondersteund. Zij [Mercedes] hebben me zoveel keer op cruciale momenten geholpen en nu ben ik een teamlid."

De 22-jarige aartsrivaal van Max Verstappen heeft laten weten dat hij zich dit jaar voornamelijk gaat bezighouden met simulatorwerk om Mercedes verder te helpen met de ontwikkeling van de W10.

Maar Ocon weet ook dat hij als reservecoureur in bijzondere situatie verkeerd. "Ik zal ook bij alle Grands Prix aanwezig zijn en als er zich een gelegenheid voordoet dan grijp ik die met beide handen", aldus Ocon.

De Fransman doelt mogelijk op de tegenvallende prestaties van Valtteri Bottas in 2018. De Fin liet regelmatig het stokje vallen en tijdens de wintermaanden verloor de Finse coureur ook al zijn persoonlijke sponsor. Een en ander zou in verband gebracht kunnen worden met de teleurstellende prestaties van Bottas, maar dat is pure speculatie.Formule 1 podcast

Grand Prix Italië - Wat een race wat een race. Max moest achteraan starten en verremde zich voor de chicane. We hebben een mooi gevecht gezien tussen Leclerc en Hamilton die ronde lang met elkaar in gevecht waren.
Klik, beluister en GENIET