Ocon gaat 'defecte' motor in Monaco toch nog proberen

Esteban Ocon moest tijdens de Spaanse Grand Prix zijn Force India aan de kant zetten met technische problemen. Het had er alle schijn van dat de Fransman in Monaco een tweede Mercedes-motor moest zetten in Monaco, maar de schade lijkt mee te vallen. Maar de heren technici zijn er nog niet helemaal van overtuigd dat de motor helemaal oké is.

Ocon gaat 'defecte' motor in Monaco toch nog proberen
©Racing Point

Daarom zal de defect gewaande krachtbron donderdag, tijdens de eerste training, worden ingezet. Mocht dan blijken dat de motor werkelijk onherstelbaar defect is, dan wordt alsnog een nieuwe motor in de bolide van Ocon ingebouwd. Mocht dat het geval zijn dan geldt er nog geen gridstraf voor de Fransman.

Er zal pas sprake zijn van een gridstraf wanneer een coureur een vierde motor in moet zetten. De regels zijn als volgt opgesteld: Een coureur mag maximaal drie motoren gebruiken per seizoen. Aangezien Ocon mogelijk zijn tweede motor in gaat zetten is er geen sprake van een gridstraf.

Bij versnellingsbakken is het anders. Een versnellingsbak moet tenminste zes races meegaan. Dus wanneer er binnen de eerste zes races een versnellingsbak wordt gewisseld kan de coureur er rekening mee houden dat hij een gridstraf krijgt van maar liefst vijf plekken.

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!


Formule 1 podcast

GP Abu Dhabi 2019 - Nabeschouwing: Hamilton en Verstappen sluiten jaar in stijl af.
Klik en beluister

Volgende F1 Grand Prix
GP Australië
vrijdag 13 maart 2020
02:00 - 03:30Eerste vrije training
06:00 - 07:30Tweede vrije training
zaterdag 14 maart 2020
04:00 - 05:00Derde vrije training
07:00 - 08:00Kwalificatie
zondag 15 maart 2020
06:10 - 08:10Race
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.