Ocon gaat 'defecte' motor in Monaco toch nog proberen

Esteban Ocon moest tijdens de Spaanse Grand Prix zijn Force India aan de kant zetten met technische problemen. Het had er alle schijn van dat de Fransman in Monaco een tweede Mercedes-motor moest zetten in Monaco, maar de schade lijkt mee te vallen. Maar de heren technici zijn er nog niet helemaal van overtuigd dat de motor helemaal oké is.

Ocon gaat 'defecte' motor in Monaco toch nog proberen
©Racing Point

Daarom zal de defect gewaande krachtbron donderdag, tijdens de eerste training, worden ingezet. Mocht dan blijken dat de motor werkelijk onherstelbaar defect is, dan wordt alsnog een nieuwe motor in de bolide van Ocon ingebouwd. Mocht dat het geval zijn dan geldt er nog geen gridstraf voor de Fransman.

Er zal pas sprake zijn van een gridstraf wanneer een coureur een vierde motor in moet zetten. De regels zijn als volgt opgesteld: Een coureur mag maximaal drie motoren gebruiken per seizoen. Aangezien Ocon mogelijk zijn tweede motor in gaat zetten is er geen sprake van een gridstraf.

Bij versnellingsbakken is het anders. Een versnellingsbak moet tenminste zes races meegaan. Dus wanneer er binnen de eerste zes races een versnellingsbak wordt gewisseld kan de coureur er rekening mee houden dat hij een gridstraf krijgt van maar liefst vijf plekken.Formule 1 podcast GP Hongarije - Max start vanaf pole, een mooi gevecht met Lewis

Iedereen moet op het puntje van zijn stoel hebben gezeten tijdens de GP van Hongarije. Wat een race!
Klik, beluister en GENIET