VT114 aug - 11:00
VT214 aug - 15:00
VT315 aug - 12:00
QUALI15 aug - 15:00
RACE16 aug - 15:10

Ocon gaat 'defecte' motor in Monaco toch nog proberen

Ocon gaat 'defecte' motor in Monaco toch nog proberen
©Racing Point

Esteban Ocon moest tijdens de Spaanse Grand Prix zijn Force India aan de kant zetten met technische problemen. Het had er alle schijn van dat de Fransman in Monaco een tweede Mercedes-motor moest zetten in Monaco, maar de schade lijkt mee te vallen. Maar de heren technici zijn er nog niet helemaal van overtuigd dat de motor helemaal oké is.

Daarom zal de defect gewaande krachtbron donderdag, tijdens de eerste training, worden ingezet. Mocht dan blijken dat de motor werkelijk onherstelbaar defect is, dan wordt alsnog een nieuwe motor in de bolide van Ocon ingebouwd. Mocht dat het geval zijn dan geldt er nog geen gridstraf voor de Fransman.

Er zal pas sprake zijn van een gridstraf wanneer een coureur een vierde motor in moet zetten. De regels zijn als volgt opgesteld: Een coureur mag maximaal drie motoren gebruiken per seizoen. Aangezien Ocon mogelijk zijn tweede motor in gaat zetten is er geen sprake van een gridstraf.

Bij versnellingsbakken is het anders. Een versnellingsbak moet tenminste zes races meegaan. Dus wanneer er binnen de eerste zes races een versnellingsbak wordt gewisseld kan de coureur er rekening mee houden dat hij een gridstraf krijgt van maar liefst vijf plekken.

Door: Redactie0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.