Ocon gaat 'defecte' motor in Monaco toch nog proberen

Esteban Ocon moest tijdens de Spaanse Grand Prix zijn Force India aan de kant zetten met technische problemen. Het had er alle schijn van dat de Fransman in Monaco een tweede Mercedes-motor moest zetten in Monaco, maar de schade lijkt mee te vallen. Maar de heren technici zijn er nog niet helemaal van overtuigd dat de motor helemaal oké is.

Ocon gaat 'defecte' motor in Monaco toch nog proberen
©Racing Point

Daarom zal de defect gewaande krachtbron donderdag, tijdens de eerste training, worden ingezet. Mocht dan blijken dat de motor werkelijk onherstelbaar defect is, dan wordt alsnog een nieuwe motor in de bolide van Ocon ingebouwd. Mocht dat het geval zijn dan geldt er nog geen gridstraf voor de Fransman.

Er zal pas sprake zijn van een gridstraf wanneer een coureur een vierde motor in moet zetten. De regels zijn als volgt opgesteld: Een coureur mag maximaal drie motoren gebruiken per seizoen. Aangezien Ocon mogelijk zijn tweede motor in gaat zetten is er geen sprake van een gridstraf.

Bij versnellingsbakken is het anders. Een versnellingsbak moet tenminste zes races meegaan. Dus wanneer er binnen de eerste zes races een versnellingsbak wordt gewisseld kan de coureur er rekening mee houden dat hij een gridstraf krijgt van maar liefst vijf plekken.

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt je dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op onze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen uit binnen- en buitenland lezen. Maar we houden je ook op de hoogte over het laatste IndyCar-nieuws en DTM-nieuws.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of een andere F1-coureur? Of wordt het toch weer Lewis Hamilton? Je leest hier alles over het wereldkampioenschap van Formule 1.

Copyright© 2016-2020 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.