Ocon finisht in Monaco op P6, Pérez verliest in de pits

Ocon finisht in Monaco op P6, Pérez verliest in de pits
©Force India Media

Chapeau voor Esteban Ocon. De Force India Formule 1 coureur eindigde zondag tijdens de Grote Prijs van Monaco op een schitterende zesde plek. Zijn teamgenoot, Sergio Pérez, eindigde teleurstellend en na een tegenvallende pitstop op een veertiende plek.

Monaco zou Monaco niet zijn als foutjes niet hard bestraft zouden worden. En fouten worden gemaakt, ook in een Formule 1 circus en dus ook bij een team als Force India. Zowel Ocon als Pérez hadden een prima kwalificatie achter de rug. Ocon startte vanaf P6 en Pérez vanaf P9. Beide heren kwamen prima weg en zonder kleerscheuren de start door. Ocon ging even naar de vijfde plaats na een pitstop van Lewis Hamilton maar die laatste pakte na weinig inspanning die plek weer terug in een paar ronden.

Pérez was de eerste van de twee Pink Panthers die binnen kwam voor vers rubber. Helaas voor Checo ging die niet volgens het boekje. Het rechter achterwiel liet onwillig los en het kostte hem kostbare seconden. Hij kwam op een 15e plek de baan weer op en bleef daar tot Alonso uitviel. P12 was het hoogst haalbare voor de Mexicaan en dat was ook nog te danken aan Charles Leclerc die in zijn breakfailure ook Hartley elimineerde.

Ocon reed een foutloze wedstrijd en bezweek niet onder enige druk. Dit is toch wel een sterk punt van de jonge Fransman die vorig jaar al heeft laten zien ‘best of the rest’ te kunnen zijn mits hij een goede auto heeft. Dit keer heeft hij dus de belangrijke punten voor het team binnen gehaald.

Nieuwe F1-bolides 2020: Klik hier om de agenda te bekijken met onthullingen van de nieuwe F1-bolides.


0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.