Ocon: "Drukke dagen in Abu Dhabi, maar erg productief"

Esteban Ocon, die vanaf 2020 Nico Hülkenberg gaat vervangen, heeft dinsdag en woensdag weer voor het eerst in een Formule 1-auto gereden. De Fransman moest aan allerlei zaken wennen, maar pikte de draad weer snel op.

Ocon: "Drukke dagen in Abu Dhabi, maar erg productief"
© Renault F1

Esteban Ocon was de enige Renault-coureur tijdens de twee testdagen op Yas Marina Circuit. De Fransman, die een seizoen droog heeft gestaan, moest zo snel mogelijk alles te weten komen over zijn nieuwe werkplek: Het Renault Sport F1-team en de bijbehorende bolide. Ocon reed in totaal 205 ronden en liet op dinsdag een 1:39.962 - op soft C4 2020 - noteren en op woensdag reed hij een 1:38.950 wegschrijven, terwijl hij op de soft C4 2019-banden reed.

"Het waren twee drukke dagen in Abu Dhabi, met een geweldige uitkomst om 2019 af te sluiten met een positief resultaat", aldus Esteban Ocon. "In het bijzonder vandaag [woensdag 4 december] was erg productief. We hebben veel zaken getest en dat was erg succesvol."

Ocon heeft natuurlijk een jaar lang droog gestaan, en reed dinsdag voor het eerst sinds tijden weer in een Formule 1-auto. "Ik raakte weer gewend aan allerlei zaken en ook hebben we enkele gebieden ontdekt waaraan we in de winter moeten werken. Ik wil Renault bedanken voor de gelegenheid, die ze me hebben geboden. Ik wens het hele team een geweldige winter, na een zeer druk seizoen. Ik kijk er naar uit om ze snel weer te zien", aldus Ocon.

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt je dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op onze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen uit binnen- en buitenland lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of een andere F1-coureur? Of wordt het toch weer Lewis Hamilton? Je leest hier alles over het wereldkampioenschap van Formule 1.
In 2020 zal Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Dan kun je je registreren en inloggen.