Nyck de Vries onder de indruk van F1-ervaring: "Niet van deze wereld"

Nyck de Vries is onder de indruk van zijn eerste ervaring met de Formule 1. De Nederlander nam voor Mercedes AMG F1 deel aan de Young Driver Test en reed de tweede tijd van de eendaagse test op Yas Marina Circuit in Abu Dhabi.

Nyck de Vries onder de indruk van F1-ervaring: "Niet van deze wereld"
© Mercedes F1 | Nyck de Vries tijdens de Young Driver Test op Yas Marina Circuit in Abu Dhabi 2020

Ondanks dat Nyck de Vries in 2019 F2-kampioen werd reed hij nog nooit in een Formule 1-auto. In plaats van een F1-team te vergezellen koos de Nederlander ervoor om uit te komen in de elektrische raceklasse Formule E. Daar kwam hij, samen met teamgenoot Stoffel Vandoorne, in het seizoen 2019/2020 uit voor het fabrieksteam van Mercedes. Nyck de Vries eindigde in zijn eerste FE-kampioenschap als elfde terwijl zijn Vlaamse teamgenoot Stoffel Vandoorne de vice-kampioen werd.

Gisteren (dinsdag) nam het duo voor Mercedes deel aan de Young Driver Test. Vandoorne door de Alonso-regeling en De Vries als debutant.

Lees hieronder verder

De Vries was meer dan onder de indruk van zijn eerste Formule 1-ervaring. "Dit was erg speciaal, mijn F1-debuut", begon De Vries. "Het was voor mij een voorrecht om hierin te mogen rijden en ik ben blij met de progressie die ik gedurende de dag heb geboekt. Ik vond het verbazend hoe snel ik vertrouwd raakte met de auto. Wat een ongelooflijke auto is dit. Niet van deze wereld, eigenlijk. Je kunt zo laat remmen en met zo veel snelheid door de bochten. Een enorm 'dank je wel' richting Mercedes, voor deze unieke en speciale ervaring, is hier wel op zijn plaats.", aldus de geboren Fries.

Nyck de Vries reed de tweede tijd van de dag. Fernando Alonso reed voor Renault de snelste rondetijd van de dag. Ook al doen de rondetijden er tijdens de Young Driver Test niet toe, toch is het indrukwekkend wat De Vries heeft laten zien, die 82 ronden reed op Yas Marina Circuit.

Gerelateerde onderwerpen Formule 1Mercedes AMG FEMercedes F1Nyck de VriesYas Marina CircuitYoung Driver Test
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Bahrein
vrijdag 26 maart
Eerste vrije training
12:00 - 13:30
Tweede vrije training
16:00 - 17:30
zaterdag 27 maart
Derde vrije training
13:00 - 14:00
Kwalificatie
16:00 - 17:00
zondag 28 maart
Race
16:10 - 18:10
Meer Bahrein GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.