Norris ziet Ricciardo als waardevolle aanwinst voor McLaren

Lando Norris heeft dit jaar een nieuwe teamgenoot. Daniel Ricciardo komt van Red Bull en Renault. Zo brengt de Australiër volgens Norris veel kennis en ervaring mee naar de Britse renstal uit Woking. "Hij weet hoe hij races moet winnen", zei de jonge Britse McLaren-coureur tegen Motorsport-Total.

Norris ziet Ricciardo als waardevolle aanwinst voor McLaren
© Pirelli

Sinds drie jaar heeft McLaren weer een coureur in de gelederen die een Formule 1-race op zijn naam heeft gezet. Ricciardo scoorde als Red Bull-coureur drie pole-positions en wist zeven keer als eerste onder het zwart-wit-geblokt door te rijden. Lando Norris denkt dat zijn nieuwe teamgenoot McLaren verder naar voren kan helpen. "Het wordt alleen maar beter", benadrukt Norris tegenover Motorsport-Total. "We gaan nog meer vooruitgang boeken."

"Je krijgt een hele nieuwe kijk op bepaalde dingen. En ik weet dat bepaalde zaken vergelijkbaar zijn met die van Carlos [Sainz], om hij ook bij Renault reed en ze beiden waarschijnlijk veel overeenkomsten hebben", zei Norris. "Veel van waar Carlos over sprak, ging terug naar de tijd dat hij bij Renault reed. De kennis die coureurs hebben is gebaseerd op hoe het met andere teams hebben samengewerkt."

Hij weet hoe hij races moet winnen, aldus Norris

Zoals gezegd zal het voor het eerst in drie jaar zijn dat er een Grand Prix-winnaar rijdt bij McLaren. En de geschiedenis leert ons dat dat veel uit kan maken voor een team. "Hij weet hoe hij races moet winnen en hoe teams races winnen", vervolgt Norris. "Hij weet ook wat hij van een auto nodig heeft om te winnen. Ik denk dat Carlos dat nog niet heeft."

Niet alleen de kennis over hoe een Formule 1-race te winnen is positief voor McLaren. Maar Ricciardo zal ook met een andere kijk bepaalde zaken benaderen. "Ik vind het erg prettig om met iemand anders samen te werken en zo hier en daar wat bij te leren", zei de enkelvoudig podium finisher. "Maar samen te werken en te racen met en tegen iemand waarvan men zegt dat hij een van de beste op de grid is, is voor mij een mooie kans om mezelf met hem te vergelijken."

Gerelateerde onderwerpen Formule 1Daniel RicciardoF1 nieuws 2021Formule 1 2021Lando NorrisMcLaren F1
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Emilia-Romagna
vrijdag 16 april
Eerste vrije training
11:30 - 12:30
Tweede vrije training
15:00 - 16:00
zaterdag 17 april
Derde vrije training
12:00 - 13:00
Kwalificatie
15:00 - 16:00
zondag 18 april
Race
15:00 - 17:00
Meer Emilia-Romagna GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.