Norris ziet met de Mercedes-motor een zeer sterk pakket ontstaan

Lando Norris denkt dat McLaren er in 2021 met een veel sterker pakket beter voor staat dan voorgaande seizoenen. McLaren gaat de Mercedes-motor gebruiken, nadat ze sinds 2018 met de Franse krachtbron aan een opmars begonnen.

Norris ziet met de Mercedes-motor een zeer sterk pakket ontstaan
© McLaren F1 | Lando Norris op vrijdag in Italië (2020)

McLaren begint in 2021 aan een nieuw hoofdstuk van hun bestaan. Na de scheiding met motorleverancier Honda eind 2017, reed de formatie uit Woking met de Renault-motor. Vanaf 2021 gaat McLaren de Duitse krachtbron van Mercedes gebruiken en dat zal Lando Norris en nieuwkomer Daniel Ricciardo helpen in hun jacht op de eerste McLaren overwinning sinds 2012.

Na een slecht huwelijk met Honda besloot McLaren vanaf 2018 over te stappen op de Renault-motoren. Op zich een forse verbetering in vergelijking Honda, maar toch kozen de oud-kampioenen er voor om vanaf 2021 met de Mercedes-motoren te gaan rijden. Volgens Lando Norris is deze overstap een goede keus en krijgen hij en zijn nieuwe teamgenoot Daniel Ricciardo hiermee een beter totaalpakket tot hun beschikking.

Maar in gesprek met Autosport.com houdt de jonge Brit nog wel een slag om de arm. "Ik denk dat het totaalpakket beter is. Het betekent meer vermogen en - even afkloppen - meer betrouwbaarheid. Het past allemaal net iets beter, dus als je dat naast elkaar legt zijn er veel positieven", aldus Norris.

"Ik heb niet overal verstand van, maar ik ben er zeker van dat er ook nog wel minpuntjes zullen zijn, en we hebben een goede relatie met Renault", vervolgt hij. "Ik weet zeker dat we nog bepaalde dingen moeten ervaren, maar het grootste deel daarvan is voor de rekening van de monteurs en engineers. [...] Zij zullen geweldig werk leveren bij de overstap naar de nieuwe motor van Mercedes", aldus Norris.

Ondanks dat de chassis van de Formule 1-auto's in 2021 niet zullen veranderen denkt Norris dat dat ook een goede zaak is voor McLaren. "We hadden een lastige auto, en met de worstelingen [met de balans en wegligging, red.], de plus- en minpunten, zijn er nog veel dingen waarvan we kunnen leren en die we kunnen verbeteren, dus dat is een goede zaak."

Zoals gezegd reed een McLaren-coureur voor het laatst naar een zege in 2012. Het was Jenson Button die in dat jaar de GP van Brazilië op zijn naam zette. Sinds die race stond er tot op heden geen McLaren-coureur meer op de hoogste trede van het podium, ook al kwam Carlos Sainz vorig jaar in Italië heel dichtbij.

Gerelateerde onderwerpen Formule 1F1 nieuws 2021Formule 1 2021Lando NorrisMcLaren F1
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Bahrein
vrijdag 26 maart
Eerste vrije training
12:30 - 13:30
Tweede vrije training
16:00 - 17:00
zaterdag 27 maart
Derde vrije training
13:00 - 14:00
Kwalificatie
16:00 - 17:00
zondag 28 maart
Race
17:00 - 19:00
Meer Bahrein GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.